skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Kastet vrakdeler

Så sent som i 2000 ble sentrale vrakdeler fra Mehamnulykka kastet. Havarikommisjonen for sivil luftfart oppbevarte i 18 år sentrale deler av haleroret fra Twin Otteren som styrtet utenfor Gamvik i 1982. Vrakdelene kunne gitt svar på hva som skjedde. Havariinspektør Tor Nørstegård sier delene ble kastet da kommisjonen flyttet inn i nye lokaler.

Publisert 29.08.2003 08:04. Oppdatert 29.08.2003 09:51.
Av Eirik Palm

Ifølge havarikommisjonen var det tilfeldigheter som førte til at haleroret ble oppbevart. Roret ble aldri hentet av eieren, dermed ble det liggende i ei kasse.

I tillegg ble havariet aktuelt flere ganger fram til daværende samferdselsminister Sissel Rønbeck i 1998 sa nei til ny gransking av ulykka. Granskningskommisjonen er nå i gang med å lete etter den forsvunne delen av haleroret, som eksperter antar ligger på bunnen av Tanafjorden eller utenfor havaristedet.

Granskingskommisjonen prøver nå å finne toppen av haleroret. Denne delen kan gi svar på hva som skjedde utenfor Gamvik 11. mars 1982. De kasserte delene kunne også gitt mange svar, sier rådgiver og flyhistoriker Ulf Larsstuvold (bildet).


Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no