skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Forsvaret stiller med båt

Forsvaret vil stille marinefartøyet KNM "Tyr" til disposisjon for Mehamn-kommisjonen for å lete etter savnede vrakdeler etter flyulykken i 1982.

Publisert 06.06.2003 08:06. Oppdatert 06.06.2003 08:17.
Det har statssekretær Gunnar Heløe i Forsvarsdepartementet opplyst i et brev til Stortingets granskingskommisjon for Mehamn-ulykken. Kommisjonen får bistand av fartøyet i uke 36 eller 37, som er første halvdel av september.

To uers tokt

Lederen for Mehamn-kommisjonen, Gaute Gregusson, opplyser til NTB at det onsdag i neste uke skal holdes et møte for å avklare disse forholdene. Han er blant annet opptatt av å få avklart hvor lenge "Tyr" kan benyttes til dette oppdraget.
-Vi vil gjerne holde på et par uker, sier Gregusson.
Granskingskommisjonen er spesielt interessert i å finne toppen av haleroret på Widerøe-flyet som styrtet i sjøen utenfor Omgangslandet i Gamvik kommune den 11. mars 1982.
Flyets fremre bagasjeluke og en del av nesepartiet er også blant de savnede vrakdelene som kan gi viktige opplysninger - og bekrefte eller avkrefte teorien om at et militærfly forårsaket denne flyulykken der 15 mennesker mistet livet.

Vitner innkalt

Vitneavhør Gaute Gregusson opplyser at kommisjonen har innkalt cirka 20 vitner til en "vitnesesjon" i Mehamn senere i denne måneden, i uke 26. Dette gjelder vitner fra Mehamn-området. Senere skal det holdes flere "vitnesesjoner", blant annet for å avhøre personer innen Forsvaret.
Granskingskommisjonen har ellers tatt initiativ til en del tekniske undersøkelser og meteorologiske undersøkelser. Kommisjonen har frist til 1. juni 2004 med å levere rapport, den tredje granskingsrapporten om Mehamn-ulykken.

(NTB)

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no