skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

– Må se alle Mehamn-dokumenter

De etterlatte etter Mehamnulykka advarer granskingskommisjonen mot å takke nei til gradert materiale selv om det ikke kan brukes i offentlighet.

Publisert 22.05.2003 08:06.
Av Eirik Palm

Sannheten om ulykkesflyet må fram for kommisjonen – selv om ikke alt kan publiseres. Det mener de etterlatte.
Granskingskommisjonen frykter det kan skade kommisjonens troverdighet dersom den mottar opplysninger som er taushetsbelagt. Men leder Inger Luther i Støttegruppa for Mehamnulykka mener det er viktig at kommisjonen får se alt.

Troverdighet

Kommisjonens leder, Gaute Gregusson, mener det kan skade kommisjonens troverdighet dersom den mottar opplysninger som den ikke kan gå åpent ut med i en sluttrapport. Forsvarsdepartementet prøver nå å finne ut om kommisjonen kan komme over slike opplysninger, etter en henvendelse fra Gregusson.

I forrige uke sa han til NRK Finnmark at han ville ha en avklaring på hvordan kommisjonen eventuelt skulle foholde seg til slikt materiale.

Men oppfordringen fra lederen i støttegruppa er klar.

- Vi håper selvsagt at det ikke finnes materiale som er taushetsbelagt, men når et er sagt, er det viktig at kommisjonen får se alt, sier Inger Luther.

Hele bildet

Hun understreker at de har tillit til kommisjonen, og mener det er viktig at kommisjonen har kjennskap til hele bildet når den skal trekke sine konklusjoner, selv om det er elementer den ikke kan gå åpent ut med.

Det har også tidligere vært uro omkring habiliteten til sekretæren i granskingskommisjonen. Tirsdag var det et oppklaringsmøte, og ifølge Luther er dette nå en ikke-sak.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no