skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Hedret for Mehamn-avsløring

NRKs program om Mehman-ulykka, «De vanskelige vitnene», er hedret med diplom av Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse.

Publisert 06.04.2003 21:27.
NRKs avsløringer ga nok en gransking av Mehamn-ulykka.
Det var Stein-Arild Olaussen, Geir Jørgensen, Eirik Palm og Bill Iversen i NRK Finnmark som startet det arbeidet som endte med en TV-dokumentar som ble sendt i november. Fra Brennpunkt-redaksjonen i Oslo deltok Lars O. Toverud og Ståle Hansen.

Ny gransking

Nye opplysninger i programmet var den direkte årsaken til at Stortinget oppnevnte enda en kommisjon for å granske ulykken i mars 1982.

Det var under det årlige seminaret til Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP)i helgen at prisen ble delt ut. Hovedkriterier for å delta i konkurransen er at deltakerne har utvist prisverdig bruk av journalistiske metoder

Finance credit

Hovedprisen i konkurransen gikk til Kapital-journalisten Bjørn Olav Jahr for hans arbeid med saken som førte til Finance Credits fall. Jahr skrev artikler om Finance Credit i et helt år før Økokrim fattet interesse for selskapet. Slik juryen ser det var det Jahr
som selv veltet korthuset.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no