skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Kosmo: Ikke lukkede avhør

Leder av Mehamnkommisjonen, Gaute Gregusson, mener Stortinget ikke har besluttet at avhør i granskingen skal foregå bak lukkede dører. Nå får han støtte av Jørgen Kosmo.

Publisert 26.02.2003 08:25.
Gregusson tolker særloven fra Stortinget slik at den sikrer åpne dører, og at stengte dører kun skal praktiseres i unntakstilfeller. Det vil si at Mehamn-loven bare gjelder hvis vitner nekter eller blir nektet å stille for kommisjonen, og at avhør av alle andre vitner kan være åpne.

Etter den siste tids oppslag i mediene har Gregusson bedt stortingspresidenten gi sin fortolking av loven på dette punktet.

Stortingspresident Jørgen Kosmo ønsker ikke å uttale seg til NRK , men sier i en skriftlig kommentar: «Presidentskapet slutter seg til den tolkningen av loven som kommisjonens leder har lagt til grunn når det gjelder avgivelse av foklaring for kommisjonen og mener dette følger av lovens § 1. presidentskapet finner ikke grunnlag for å initiere noen justering i lovteksten på dette punkt i forbindelse med med behandlingen i lagtinget.»

Loven skal etter planen vedtas endelig i morgen.

Av Geir Samuelsen og Knut-Sverre Horn

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no