skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Mehamn i parlamentet

Mehamnulykken blir tatt opp i det britiske Parlamentet. Det er lord Faulkner of Worcester som mener det er nødvendig å be om en redegjørelse fra forsvardepartementet om at britiske Harrier-fly kan ha vært involvert i ulykken.

Publisert 28.11.2002 14:23. Oppdatert 28.11.2002 23:42.
Lord Faulkner of Worcester sier til NRK at han mener det i høyeste grad er viktig å be om en redegjørelse for denne saken fra forsvarsdepartementet.

Han vil nå sette seg inn i detaljene rundt Mehamnulykken og formulere et spørsmål i parlamentet.

Det britiske forsvarsdepartementet og luftforsvaret har vært lite villige til å kommentere detaljer i denne saken overfor norske media, men når det nå blir reist et spørsmål i parlamentet må det britiske forsvarsdepartementet på banen og komme med et svar.

Arbeiderpartiet

Lord Faulkner tilhører det britiske arbeiderpartiet, og han er formann for samarbeidskomiteen mellom det britiske parlamentet og Stortinget.

De nye opplysningene om Mehamnulykken i 1982 og en mulig kollisjon mellom Widerøe-flyet og en Harrier-jet fra det britiske luftforsvaret, har etter hvert vekket interesse også her i Storbritannia.

Avisa Daily Telegraph har brakt en lengre artikkel om saken, blant annet med det nye opplysningene fra major, Per Gavin, om at han på radarskjermen observerte to Harrier-fly på vei inn i det området der ulykken skjedde.

Les lord Faulkners spørsmål

Les artikkelen i Daily Telegraph om Mehamnulykken

Av NRKs medarbeider i London, Øystein Heggen

LENKER
Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no