skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

– Feilaktig konklusjon om Mehamnulykken

– Det er høyst sannsynlig at de tre granskningskommisjonene om Mehamnulykken har kommet til feilaktige konklusjoner, sier medlem av Stortingets kontrollkomite, Kjell Engebretsen.(Ap)

Publisert 20.11.2002 12:27. Oppdatert 21.11.2002 09:27.
Engebretsen poengterer at de tre granskningskommisjonene har lagt til grunn at det ikke har vært andre fly i området.

– Jeg vil si det så sterkt, at vi nå vet at det var fremmede fly i området. Granskningskommisjonen har dermed gransket ulykken på feil grunnlag. Granskningskommisjonene har dermed etter all sannsynlighet kommet til feilaktige konklusjoner, sier Engebretsen.

Press fra Stortinget

Han forventer nå at samferdselsminister Torhild Skogsholm snarlig setter inn en ny granskningskommisjon, ellers regner han med at Stortinget på eget grunnlag vil gjøre det.

Han legger også vekt på at forsvarssjef Sigurd Frisvold nå har opphevet taushetsplikten for forsvarsansatte, og at det vil gjøre arbeidet lettere for en ny kommisjon.

Krav på endelig svar

Etter Engebretsens vurdering har de etterlatte et berettiget krav om å få en endelig forklaring på hvorfor Widerøes Twin Otter med 15 personer ombord styrtet på Finnmarkskysten i 1982.

Av Bård Wormdal


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no