skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Frigir dokumenter

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Tirsdag kveld bad forsvarssjef Sigurd Frisvold alt forsvarspersonell som kan kaste lys over Mehamnulykka om å snakke ut. Taushetsplikten er opphevet, og dokumenter frigis til en eventuell ny granskning.

Publisert 19.11.2002 21:09. Oppdatert 19.11.2002 23:07.
Grafikk: Brennpunkt
Det var etter NRKs nye opplysninger om Mehamnulykka i Brennpunkt tirsdag at forsvarssjefen grep inn. Han ønsker nå at alle forsvarsansatte som kan bidra til en endelig løsning av saken om å fortelle det de eventuelt vet.

NRK Brennpunkt fortalte tirsdag at to britiske Harrier jagerfly fløy ulovlig i Finnmark ulykkesdagen. Femten mennesker omkom i ulykken 11. mars 1982.

I tjue år har tre statlig oppnevnte granskningskommisjoner benektet at det var fremmed flyaktivitet i området.

Frigir dokumenter

I tillegg frigis alle dokumenter
Kjell Grandhagen
i saken, ifølge presseansvarlig for Forsvarets overkommando, brigader Kjell Grandhagen. – Når vi nå har sett dette programmet og de utsagn som der kommer fra en tidligere ansatt i Forsvaret og hvor det også fortelles at det skal finnes skriftlig materiale med opplysninger om dette, så er det naturlig for oss at vi går inn og ser på disse opplysningene.

– Og vi vil selvfølgelig stille alt det materialet som Forsvaret måtte ha til rådighet for eventuelle øvrige undersøkelser som måtte bli gjort i andre instanser i kjølvannet av dette, sier Grandhagen til NRK.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no