skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Utelukker ikke ny gransking

Kontroll- og konstitusjonskomitéen stiller en rekke spørsmål til Samferselsdepartementet etter at nye opplysninger om Mehamnulykka har kommet fram.

Publisert 19.11.2002 11:33. Oppdatert 19.11.2002 14:36.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Kontroll- og konstitusjonskomitéen på Stortinget utelukker ikke at de vil kreve ny gransking av Mehamnulykka der 15 mennesker omkom i 1982. Komitéen behandlet i dag de nye opplysningene om at det var fremmede fly ved havaristedet.

I Brennpunkt-programmet som vises i kveld antyder for første gang folk i forsvaret at britiske jagerfly kan ha vært innblandet i ulykka der et Twin Otter-fly fra Widerøe styrtet og alle ombord omkom.

– Opplysningene som kommer fram er såpass interessante, at vi vil sende over en spørsmålsliste til Samferdselsdepartementet for så å ta stilling til om det blir en ny gransking, sier komitémedlem Modulf Aukan fra Kristelig Folkeparti.

Vil ikke love ny gransking

Samferdselsminister Torild Skogsholm har ikke sett programmet, og sier i dag at det er altfor tidlig å vurdere ny gransking av ulykka som skjedde for 20 år siden.

– Men dersom det kommer nye opplysninger vil vi undersøke dem og se om det er grunnlag for ny gjennomgang, sier hun.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no