skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Sexsiktet varaordfører ikke avhørt

Varaordføreren i Kautokeino som er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente, var torsdag kveld ennå ikke avhørt av politiet.

Publisert 05.01.2006 19:39. Oppdatert 05.01.2006 19:50.
Av NTB/Lars Egil Mogård/Robert Greiner


Mannen ble anmeldt av 15-åringens foreldre 4. juledag og siktet onsdag denne uka, men hadde torsdag kveld ennå ikke fått anledning til å forklare seg for politiet.

- Anmeldelsen og ryktene som går om saken er svært belastende for min klient, sier den anmeldte varaordførerens advokat Bernt Ole Rydningen til NTB.

Han sier belastningen oppleves som ekstra sterk fordi aviser og nettaviser for lengst har publisert bilder av varaordføreren og offentliggjort navnet hans.

Kritisk til politiet

- Vestfinnmark politidistrikt har innledet etterforskning i saken, sier politiadvokat Morten Daae.

Han sier etterforskningen blant annet vil omfatte avhør av den fornærmede og av den siktede politikeren, som er i begynnelsen av 40-årene.

Advokat Rydningen sier han finner det sterkt kritikkverdig at politiet har rukket å avhøre jenta og ransake varaordførerens hjem uten ennå å ha latt siktede få mulighet til å forklare seg for politiet.

- Jeg har forsøkt flere ganger å få et tidspunkt for avhør, men politiet har ennå ikke hatt tid eller interesse for å avhøre min klient.

Anmeldt av foreldrene

Varaordføreren ble anmeldt av jentas foreldre 4. juledag, dagen etter at den seksuelle omgangen skal ha skjedd, ifølge anmeldelsen.

- I bygdesamfunn ties det ofte. Men så lenge man tier, så samtykker man. Det er viktig at slike gjerningsmenn får sin straff. Jeg håper at flere tør melde fra og ønsker mer åpenhet rundt dette. Da klarer vi å knuse denne typen miljøer, sier jentas mor til TV 2 Nettavisen.

Ønsker permisjon

Ordfører Klemet Erland Hætta (Samefolkets Parti) i Kautokeino sier at varaordføreren overfor ham har uttrykt ønske om å ta permisjon fra sitt politiske verv.

Varaordføreren har gjennom sin advokat Bernt Ole Rydningen nektet for å ha hatt seksuell omgang med den 15 år gamle jenta. (NTB).

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no