skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Porsanger neste stopp

Finnmarkseiendommens administrasjon blir flyttet til Porsanger. Det mener mannen som regner med å bli leder.

Publisert 03.01.2006 07:01.
Av Trine Hamran

NY LEDER: Dette er etter all sannsynlighet mannen som skal styre land og vann i Finnmark de neste årene. Egil Olli får dobbeltstemme i Finnmarkseiendommens styre.
Egil Olli, som er Ap-representant fra Sametinget i Finnmarkseiendommens styre, regner nå med å bli styreleder for Finnmarkseiendommen. Han er sikker på at han blir ny styreleder, og derved får dobbelstemme i Finnmarkeiendomens styre. De tre sametingsrepresentantene sa i går at de var enige om Ollis kandidatur, og hvis ikke noen av de tre representantene fra Fylkestinget støtter hans kandidatur, er det Sametinget som skal velge styrerepresentant i partallsår.

Olli sier at NSRs parlamentariske leder og Sametingets president på møter i romjulen forsikret ham om at han har Sametingets støtte som styreleder.

Derfor kan Olli nå få flyttet Finnmarkseiendommen til Porsanger: - Vi må så fort som mulig få ansatt en daglig leder for administrasjonen. Å få flyttet Finnmarkseiendommen til Porsanger, er noe vi er enige om på Sametinget.

Avventende ansattrepresentant

Ansatterepresentant i Finnmarkseiendommen, Gaute Henriksen, er tilbakeholden med kommentarer, og sier han vil ta dette direkte med styret. Han sier likevel til NRK at en grundig prosess er viktigere enn en rask avklaring om lokalisering. Han understreker også at en administrativ ledelse må på plass hurtig, slik at de ansatte har noen å forhandle videre organisering med.

Olli sier at han uansett vil ha de ansatte i Statskog med til Porsanger: - Det har jeg sagt hele tiden. Jeg ønsker at så mange som mulig fra Statsog blir med til det nye organet.







Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no