skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Gasskraft først i 2008

Hammerfest Energi trenger mindre støtte fra norske myndigheter enn først antatt for å bygge CO2-fritt gasskraftverk. Men prosjektet blir forsinket, og det er nå klart at Hammerfest Gasskraftverk tidligst kan stå klart i 2008.

Publisert 31.10.2005 06:55.
Av Eirik Palm

– Vi tror det bikker over i 2008 før anlegget står klar for drift, sier prosjektdirektør Bjørn Blix.

Sluttstudier

Opprinnelig skulle et gasskraftverk, basert på gass fra Snøhvitfeltet og med CO2-håndtering står klart sent i 2007, men Hammerfest Energi har ikke gitt opp håpet om å bli landets første med CO2-rensing. Nå foregår sluttstudier i Sverige og Tyskland og desember skal det være klart hva anlegget faktisk vil koste.

Mindre støtte

Samtidig blir søknaden om støtte fra norske myndigheter redusert fra 375 til 300 millioner kroner.

– Når vi regnet på hva rensedelen koster som andel av hele anlegget, viser det seg at den utgjør en mindre andel enn hva vi først trodde, sier Blix.

Avgjør søknaden

Om noen uker kan det være klart om Hammerfest Energi får konsesjon til å bygge et 100 megawatt stort gasskraftverk med CO2-håndtering i Hammerfest. Norges Vassdrags- og Energidirektorat jobber med søknaden, men før NVE kan ta en avgjørelse vil de ha en utredning fra Statnett om linjekapasiteten i Nord-Norge.

– Fordi det er meddelt konsesjon til så mye vindkraft i Finnmark, så vi må undersøke nærmere om det er plass til et gasskraftverk i tillegg, sier seksjonssjef Arne Olsen i NVE.

– Vil en konsesjon være avhengig av kapasiteten i linjenettet?

– Den skal være det, men vi kan jo sette vilkår om at de får konsesjon men de må vente på at kapasitetsforholdene blir bedre. Vi burde vært ferdig, men vi håper å ha en avklaring innen utgangen av januar.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no