skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Skeptiske til bevis

Bildet viser «tjuvnettet» inne i trålposen, men det holder ikke som bevis for russiske myndigheter. (Foto: Kystvakten/Scanpix)
Bildet viser «tjuvnettet» inne i trålposen, men det holder ikke som bevis for russiske myndigheter. (Foto: Kystvakten/Scanpix)
Grensevakta i Murmansk godtar ikke uten videre bevisene mot «Elektron», og mener bildene fra den norske kystvakta kunne vært tatt hvor som helst.

Publisert 21.10.2005 10:57. Oppdatert 21.10.2005 15:01.
Av Jelena Larionova i Murmansk og Knut-Sverre Horn

Nestlederen for kystvakta i Murmansk grensevaktavdeling, Leonid Mirosjnisjenko, sier de ikek kan bvise lovbrudd om bord på «Elektron».

– Det skyldes at vi ikke har fått nok beviser fra norsk side ennå. Vi har fått video og bilder som viser ulovlig utstyr, men dette er ikke knyttet til båten. Bildene kunne vært tatt hvor som helst, sier Mirosjnisjenko.

– Vi venter på mer dokumenter fra norsk side. Admiral Grytting sa at den norske kystvakta har dem, men kan sende dem etter offisiell forespørsel via diplomatiske kanaler, sier Mirosjnisjenko.

«Elektron» er flyttet og står nå ved den ordinære kaia i fiskehavna i Murmansk – mens kaptein ligger på sykehus md hjerteproblemer.

Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no