skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Tilbudt krisehjelp

Eksperter på krisehjelp gikk om bord i KV «Tromsø» i Vardø i går kveld. Nå har båten med de frigitte inspektørene lagt til kai i Kirkenes.

Publisert 21.10.2005 08:05. Oppdatert 21.10.2005 10:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Knut-Sverre Horn, Jelena Larionova og Inger Johanne Sæterbakk

Omkring klokka 07.30 la KV «Tromsø» til kai i Kirkenes, etter mange dager i opprørt hav.

På en pressekonferanse i formiddag vil ledelsen om bord for første gang møte pressen etter det fem døgn lange dramaet i Barentshavet.

KV «Tromsø» kom til havn i Kirkenes i 0730-tida, (Foto: Merete Jørstad)
De to inspektørene Richard Storås (19) og Henning Thune (39), som var ufrivillig om bord på den russiske tråleren, får selv velge om de vil møte pressen. Meldinger via Forsvarets pressetalsmann tyder på at de har det relativt bra, men er slitne etter mange dager i tung sjø og høye bølger.

Nye bevis

Rundt klokka halv ti i går kveld ble et titall personer fra Forsvaret frakta med gummibåter fra havna i Vardø, ut til det ventende skipet. Den ordknappe forsamlinga bekreftet at det var kystvaktskipene «Tromsø» og «Svalbard» som ventet på dem mellom høye bølger lenger ute på fjorden.

Blant de ti var eksperter på krisehjelp.

I løpet av dramaet har Forsvaret spilt over noe bildemateriale til bruk for mediene, men det er varslet at langt flere bevis mot «Elektron» vil bli lagt fram for offentligheten. Det kan skje allerede på pressekonferansen i dag.

– Forhåndsdømt

I Murmansk har forbundet til fiskebåtrederene startet sin egen gransking. De har ikke tillit til den offisielle etterforskninga, og hevder «Elektron» er forhåndsdømt. De mener lederen for den russiske kystvakta har gått altfor langt i å støtte sine norske kolleger og fastslå at «Elektron» har gjort seg skyldig i miljøkriminalitet.

Rederne har derfor satt sammen sin egen kommisjon med erfarne offiserer, jurister og sjøfolk for å etterforske hendelsen selv.

Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no