skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Inspektørene overlevert norsk kystvakt

- De to norske inspektørene fra Kystvakta er nå på kystvaktskipet KV Tromsø, opplyser John Espen Lien, pressetalsmann i Landsdelskommandoen Nord-Norge. Siden helga er inspektørene holdt om bord på den russiske tråleren "Elektron".

Publisert 20.10.2005 11:02. Oppdatert 21.10.2005 09:49.
Av Jakob Arvola og Ingunn Vassvik

Den russiske tråleren Elektron.


Ti på elleve i formiddag var de norske inspektørene på det norske kystvaktskipet, og de skal ha det bra.

– De har den siste timen ombord på Elektron arbeidet sammen med russiske kolleger og gått gjennom saken der, sier John Espen Lien.

– Hvordan foregikk overleveringen?

– På en enkel og grei måte. Etter at de hadde avsluttet arbeidet ombord på Elektron, så kom de ombord på KV Tromsø. Det er de helt sikkert veldig glade for. Jeg har ikke pratet med dem, men jeg regner med at de har det helt ypperlig, sier han.

Muntlig gjennomgang av bevis

– Hva med bevisene mot tråleren om lovbrudd, er disse levert til russerne?

– Vi har hatt en muntlig gjennomgang av situasjonen med de, og de originale skipsdokumentene er selvsagr overlevert. Når det gjelder de skriftlige bevisene, er det formelle regler om dette og det vil være kontakt mellom russisk og norsk påtalemyndighet om dette, sier John Espen Lien.

Russisk arrest

Den russiske tråleren Elektron er i russisk arrest. Det opplyser NRKs russiske medarbeider i Murmansk, Elena Larionova. Elena Larinova forteller at Elektron fortsatt ligger i bukta Motovski, 5-6-timer utenfor Murmansk. Det opplyste en vaktoffiser i grensevaktavdelingen til Larionova i dag.


Mange, lange kontroller

– Hva skjer når båten kommer til havn i Murmansk?

– Elektron får komme til et spesielt sted i fiskerihavna som er militært. Der vil båten ligge til kai i mange, mange timer. Der vil russiske inspektører fra grensevakten, veterinærer, sanitære folk og jurister sjekke alt mulig ombord på båten, sier Elena Larionova.

– Betyr det at familiene til mannskapet ombord ikke får møte sine?

– Jeg har forstått det slik av Grensevaktkomiteen at familiiene får møte mannskapet etter at kontrollene er over, og det vil ta mange timer, sier hun.Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no