skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Departementet gransker Widerøe

Samferdselsdepartementet skal undersøke om Widerøe brøt konsesjonsvilkårene når de innstillte flyavganger i dag i påvente av streik det ikke ble noe av.

Publisert 30.05.2005 13:22. Oppdatert 30.05.2005 16:17.
Av Silja Arvola

På anbudsnettet får Widerøe statsstøtte. Deler av denne kan trekkes dersom det viser seg at Widerøe ikke oppfyller kravene fra departementet. Det sier avdelingsdirektør Ottar Ostnes i Samferdselsdepartementet, som nå vil se nærmere på Widerøes flyvninger.

– Dersom selskapet på årsbasis har en kanselleringsprosent på mer enn 1,5%, som skyldes forhold som selskapet selv har ansvaret for så blir de trukket i tilskudd, sier Ostnes.

Samferdselsdepartementet skal nå innskjerpe Widerøes rutiner. Widerøe har hatt en rekke kanselleringer hele den siste uken, men informasjonssjef Siw Sandvik vil ikke spekulere i om det henger sammen med arbeidskonflikten.

– Urimelig

- Det er urimelig at Widerøe-passasjerene blir rammet før en streik er et faktum, sier nestleder i Stortingets samferdselskomite, Geir Ketil Hansen fra SV.

Han har aldri hørt om lignende eksempler fra kolletivsektoren, der man stopper trafikken dagen før fordi man frykter streik. Dette er svært urimelig i forhold til passasjerene, sier Geir Ketil Hansen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no