skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Skulk jobben, vær hjemme med barna!

Foreldre bør skulke jobben for å få tid sammen med barna sine, oppfordrer psykolog Jens Jensenius. Han mener at vi med god samvittighet kan ta et par fridager i halvåret.

Publisert 09.05.2005 06:49. Oppdatert 09.05.2005 08:03.
Av Hilde Marie Tvedten

Hvis barna trenger omsorg, trenger de ikke være syke for at mor eller far skal være hjemme med god samvittighet. Det mener psykolog Jens Jensenius.

– Det vil jo vise barnet at det faktisk er viktig, at foreldrene setter pris på dem, at de er viktigere enn en enkelt dag på jobb, sier Jensenius.

Hverdagen i en barnefamilie kan være ganske hektisk. Men hvis foreldre tar en dag hjemme fra jobb med et liksom-sykt barn kan de få verdifull tid sammen, mener psykolog Jens Jensenius. I spalten «Gode råd til barnefamilier» i avisa Finnmarken oppfordrer han til et par skulkedager i halvåret.

God investering

– Det kan være en god investering å være hjemme med et av barna en gang i blant. Det vil skape en god nærhet som vi kanskje er i ferd med å miste i vår hektiske hverdag. Dersom barnet er slitent eller stresset eller trenger litt omsorg fra foreldrene trenger det ikke å ha feber for at man skal være hjemme med det en dag.

– Dårlig arbeidsmoral!

Kan man ringe jobb og si at barnet er sykt for å få en slik fridag? Dag Blix, som er styreleder i NHO i Finnmark, mener at Jensenius oppfordrer til dårlig arbeidsmoral.

– Vi har både arbeidstid og fritid. Om barnet trenger det synes jeg man heller skal bruke fritiden enn arbeidstiden og ikke misbruke den ordninga vi har. Om barnet ikke er sykt, mener jeg det er misbruk av den ordningen, sier Dag Blix.

Jens Jensenius derimot, har ikke problemer med å prioritere barn og familie foran jobben en enkelt dag.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no