skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: EU-DEBATTEN

– Ingen virkelig sjølråderett

– Ingen ting er igjen av sjølråderetten. Fiskerinæringa er en del av verdensøkonomien, og vil tjene på et EU-medlemskap. Det mener både Kysten inn i EU og DnB NOR.

Økt støtte ingen trøst

Erna Solberg gleder seg over økt distriktsvennlighet i EU. Men Arne Pedersen i Nei til EU bare fnyser. I formiddag braket de sammen i debatt i NRK P1s Nordaførr-sending.

– EU godtar nordnorsk støtte

Nord-Norge kan få beholde tiltakssonen i framtida, mener Erna Solberg. I et nytt regelverk vil EU åpne for mer fleksible ordninger for regional statsstøtte i arktiske strøk.

Vil anmelde «landsforrædere»

Lederen i folkeaksjonen mot EU-medlemsskap står fast på at stortingspolitikerne kan kalles landsforrædere - og truer med politianmeldelse.

– Lavmål om landsforræderi

Altas ordfører Geir Ove Bakken vurderer å trekke seg fra Nei til EU. Han er opprørt etter at lederen støttet uttalelser om at EU-tilhengerne er landsforrædere.

– Landsforræderi å si ja til EU

Nei til EU i Finnmark vil vekke befolkningen i Nord-Norge. Nå støtter de påstanden om at EU-medlemskap kan betraktes som statskupp og landsforræderi.

Midttun inn i EU-debatten:

- AP bør ikke levere ny EU-søknad

Fylkesordfører Evy-Ann Midttun (AP) mener at Arbeiderpartiet ikke bør levere en ny EU-søknad nå. Leder for Sør-Varanger Arbeiderparti, Oskar Kurthi, er enig med Evy-Ann Midttun.

Leder i Finnmark Nei til EU:

- Gledelig at så mange sier nei til EU

Leder i Finnmark Nei til EU, Odd Oskarsen, synes det er gledelig at så mange som 6 av 10 finnmarkinger nå sier nei til EU.

Fortsatt flertall mot EU i Nord-Norge

6 av 10 finnmarkinger sier nei til medlemskap i EU, mens fire av ti vil at Norge skal gå inn i EU. Det skriver Finnmarken i dag.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no