skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: DRAP I FINNMARK

Fortsatt 10 år for Kemi-drapet

23-åringen fra Kautokeino ble frikjent på ett av tiltalepunktene. Men lagmannsretten opprettholder likevel straffen på ti års fengsel for drapet på Samuel Aslak Henrik Kemi.

Knivdrapet i Hasvik opp i høyesterett

Saken, der en 32 år gammel mann ble dømt til 9 års fengsel for drapet på Gunnar Korneliussen i Hasvik, skal prøves i Høyesterett. Det har Høyesteretts kjæremålsutvalg bestemt.

10 år for Kemis drapsmann

Hagleskuddet som drepte Samuel Aslak Henrik Kemi, er avfyrt på minst 4,5 meters avstand. Derfor avviser retten at drapsmannen skjøt i selvforsvar.

Krever fire års fengsel

42-åringen fra Alta som er tiltalt for ran og drapsforsøk, må straffes med fire års fengsel, mener aktor. Offeret for drapsforsøket påstår at han ikke husker noen ting fra dramaet.

Aktor krever 11 års fengsel:

– Ren henrettelse

Aktor krever 11 års fengsel for 23-åringen som skjøt Samuel Aslak Henrik Kemi. Han må også betale over en million i erstatning, mener bistandsadvokaten.

– Skjøt mens offeret flyktet

Vitnene gjør det vanskelig for forsvareren å hevde at Aslak Samuel Henrik Kemi ble skutt i selvforsvar.

– Skjender avdødes minne

Aktor reagerer kraftig på forsvarerens bevisførsel i saken der en 23 år gammel mann står tiltalt for drapet på Aslak Samuel Henrik Kemi.

Hevder han skjøt i nødverge

23-åringen som er tiltalt for drapet på Samuel Aslak Henrik Kemi i Kautokeino i fjor, husket svært lite av hva som skjedde drapsnatta. Likevel sa han seg ikke skyldig.

Livredde vitner

Mannen som er tiltalt for drapet i Kautokeino i fjor, skal ha truet alle vitnene fra hjembygda på livet. I dag starter rettssaken i Tana.

Ni års fengsel for drap

Hålogaland lagmannsrett har omgjort forvaringsdommen for drapet på Gunnar Corneliussen i Hasvik. Den dømte 32-åringen må nå sone ni år i fengsel.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no