skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

Vil ha et robust næringsliv

Oddvar Skaiaa er fylkesordfører i Aust-Agder. Han topper også fylkesvalglisten for Kristelig Folkeparti ved dette valget, og sikter på fire nye år i ordførerstolen.

Publisert 11.09.2003 14:09.
Og her kan du selv vurdere Oddvar Skaiaas svar på våre ni politiske spørsmål:

1. Hva er din oppfatning av spørsmålet om sammenslåing av de to Agderfylkene?

SVAR: Jeg tror det vil bli nødvendig med ett Agder både av hensyn til det regionale nivået og av hensyn til landsdelen.

2. Hva fikk deg til å tenne på politikk - hva er motivet ditt for å stille opp som politiker?

SVAR:Har vært sammfunnsengasjert siden gymnastiden, og KrF var mitt naturlige valg.Mitt kristne verdisyn er grunnlaget for mitt engasjement.


3. Hva er den største utfordringen for landsdelen?

SVAR: Å utvikle et variert og robust næringsliv og å ta vare på våre gode livskvaliteter. Vi må få vår rettmessige del av de nasjonale ressurser.

4. Hvor lenge overlever fylkeskommunen?

SVAR: Navnet fylkeskommunen er ikke så viktig, men et regionalt folkevalgt nivå vil overleve. Og det vil også være helt nødvendig!

5. Er sykehusene blitt dårligere etter at Staten overtok?

SVAR: Ikke nødvendigvis dårligere, men de er heller ikke blitt så mye bedre og billigere som løftene gikk ut på - og den lokale folkevalgte innflytelsen er sterkt svekket, ja nesten borte. Men vi er fortsatt ombud!

6. Hvilker politiske saker vil DU prioritere?

SVAR:Vi må utvikle samarbeidet med kommunene og organisasjoner i forbindelse med utviklingsrollen. Å opprettholde et sredt og godt skoletilbud er viktig. Jeg tror folkehelsearbeidet blir en viktig utfordring i den kommende perioden. Jeg håper ikke begrenset økonomi vil redusere mulighetene innen disse feltene.

7. Hvordan vil du legge til rette for en forbedring av likestillingen i landsdelen?

SVAR: Vi må bli flinkere til å bli inkluderende når det gjelder kvinner. Hovedoppgaven blir å inspirere til å være med. Jeg tror mange kvinner er for redde for ikke å strekke til. Men kvinnene må ikke føle det som et nederlag å være heime med barna heller!

8. Hvilke 3 kultursaker er de viktigste de neste fire årene?

SVAR: Vi må styrke Agder Teater slik at de kan nå lenger ut, og slik at Fjæreheia kan bli mer aktivt brukt. Jeg håper at økonomien kan gi mer spillerom for samarbeid og styrking av frivillige lag og org. Det er viktig å utvikle god lokal kultur.

9. Hvorfor skal vi stemme på deg og ditt parti?

SVAR: KrF står for et kristent grunnsyn og forvalteransvar. Det er viktig at vi står fast på at Norge er og skal være et kristent land. Selv ber jeg om tillit på bakgrunn av det jeg har gjort i min ordførertid. Den som synes det har vært bra, bør stemme KrF.


Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no