skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

Vil slå sammen Agderfylkene

Irene M. Haugaa, Kristiansand, topper Høyrelista til fylkestingsvalget i Vest-Agder. Hun vil gjerne slå sammen de to Agderylkene.

Publisert 08.09.2003 14:58.
Vi har stilt ni politiske spørsmål til listetoppene ved fylkestingsvalgene i de to Agderfylkene, og her kan du selv bedømme svarene fra Irene M. Haugaa, Høyre Vest-Agder.

1. Hva er din oppfatning av spørsmålet om sammenslåing av de to Agderfylkene?

SVAR: Høyres overordnede mål er å fjerne fylkeskommunen som eget forvaltningsnivå. Men inntil dette skjer må Sørlandet markere sin posisjon som en sentral og viktig landsdel. I denne prosessen er det positivt og nødvendig med et nært samarbeid med våre nabofylker.

Vest-Agder Høyre ser det som naturlig at Agderfylkene slås sammen til en region. Et samlet Agder vil utgjøre en mer funksjonell og bærekraftig enhet.

2. Hva fikk deg til å tenne på politikk - hva er motivet ditt for å stille opp som politiker?

SVAR: Det som tente meg var ønske om å få til et bedre opvekstmiljø for mine barn. Motivet for å fortsette er å utvilke Agder til en enda bedre region å bo i.

3. Hva er den største utfordringen for landsdelen?

SVAR: Landsdelens største utfordring er å legge til rette en god infrastruktur for næringslivet. Utbygging av E18/E39/RV9 og fylkesveiene i landsdelen er et must for en større verdiskaping. Dette er vi avhengige av for å få midler til andre svært viktige samfunnsoppgaver.(En bedre skole-eldreomsorg osv.)

4. Hvor lenge overlever fylkeskommunen?

SVAR: Fylkeskommunen i sin nåværende form vil gå mot sin avslutning om 4 år.

5. Er sykehusene blitt dårligere etter at Staten overtok?

SVAR: Kvaliteten på sykehusene er ikke blitt dårligere .Men lønnsutgifter til ledelsen har økt betraktelig, og antall administrative stillingerer nådd nye høyder. Det ble mye byråkrati av reformen.

6. Hvilker politiske saker vil DU prioritere?

SVAR: Sammenslåing av Agderfylkene. Utbygging av veinettet. Utbygging av videregående skoler i Kristiansandsregionen, opprusting av gamle skolebygg, f.eks. bedre inneklima og kontorplass for lærere. Bedre kulturtilbudene i landsdelen.

7. Hvordan vil du legge til rette for en forbedring av likestillingen i landsdelen?

SVAR: Arbeidsplasser til begge ektefellene, barnehageplasser og henstille til kvinnene om å ta bedre tak i dette selv!

8. Hvilke 3 kultursaker er de viktigste de neste fire årene?

SVAR: Gode landsdelsinstitusjoner innen teater, musikk, kunst og naturhistorie - sikre landsdelens fyr for allmenheten og legge til rette for bevaring,formidling og ny bruk av fyrstasjonene - stimulere de mange ulike festivalene på Ager.

9. Hvorfor skal vi stemme på deg og ditt parti?

SVAR: Høyre ønsker å gi større frihet til den enkelte. Vi er alle forskjellige, og er selv best i stand tilå bestemme mest mulig selv. Samtidig lever vi i et samfunn med mange andre, og det må derfor settes grenser for den enkeltes frihet. Et samfunn trenger lover og regler som det er viktig at blir overhodt. Ellers blir det anarki!

Høyre vil lage en bedre skole med mer vekt på kunnskap. Høyre vil ha mer kvalitet for de pengene vi bruker i det offentlige. Høyre vil ha et lønnsomt næringsliv med gode og stabile rammebetingelser. Høyre ønsker å verne om den private eiendomsretten. Flere gode argumenter finnes i vårt program!



Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no