skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

Søgne - klippekort for H-ordfører

Eli Løite
Eli Løite
Høyre er det klart største partiet i Søgne og har klippekort på ordførervervet. Partiet har hatt ordføreren i 28 år.

Resultater fra Søgne


Publisert 11.06.2003 06:39. Oppdatert 08.07.2003 14:15.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Eli Løite, som overtok som ordfører da Anne Berit Andersen ble stortingsrepresentant, kan nok innstille seg på å regjere i Søgne de neste fire årene.

Årelang sykehjemsstrid

Politikken i Søgne har vært preget av en årelang strid om bygging av nytt sykehjem. Til slutt ble det flertall for sentrumsnære Falchs jorde.

Selv om tomta nå er kjøpt, blir det trolig tema også i denne valgkampen. Om ikke annet, kommer de økonomiske konsekvensene til å bli diskutert. De fleste spår at Søgne går harde økonomiske tider i møte.

Et av spenningsmomentene ved dette valget er om sykehjemssaken gjør store utslag for de ulike partienes oppslutning.

Søgne øker mest

Søgne er den kommunen på Sørlandet som vokser mest i folketall. Utbyggingspresset er stort og debatten om bruken av arealene i jordbruksbygda er skarp. Rundt sentrum på Tangvall ligger det store jorder som det er fristende å bygge ned.

Forvaltningen av strandsonen er også et stridstema som skaper overskrifter. Politikerne som har sittet med makten i Søgne har måttet tåle mye kritikk for nedbyggingen av kystsonen.

To nye listerRød Valgallianse og Demokratene stiller liste i Søgne for første gang.
De ni valglistene som er godkjent i Søgne, er Demokratene, Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Rød Valgallianse, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre.

Kommunestyret 1999-2003

Ordfører i Søgne er Eli Løite fra Høyre. Kommunestyret i Søgne har 35 representanter: Høyre 8, Arbeiderpartiet 4, Kristelig Folkeparti 5, Venstre 2, Sosialistisk Venstreparti 2, Senterpartiet 1 og Fremskrittspartiet 3.

LENKER
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no