skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

Iveland kommune

Iveland er aktive når det gjelder å snu flyttestrømmen ved blant annet å satse på store, landlige tomter, og gjøre det attraktivt for pendlere.

Resultater fra Iveland


Publisert 11.06.2003 06:54. Oppdatert 02.07.2003 11:32.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Kommunestyret 1999-2003

Ordfører Ole Magne Omdal, SP.(Ordfører siden 1995.)Varaordfører Torstein Bærheim,Kr.f.

Formannskap 5 medlemmer: Olav Nilsen,H, Karl Inge G.Thomassen,V, Per Olav Engen,Ap i tillegg til ordfører og varaordfører.

Ordfører Ole-Magne Omdal
Kommunestyre:17 representanter: Sp: 5 repr., Kr.f: 4 repr., Ap: 3 repr.,V: 3 repr.,H: 1 repr., Fr.p.: 1 repr.

Sp gjorde det sterk i Iveland ved forrige valg, med 26,5 % av stemmene, og har sammen med Kr.f. et knapt flertall i kommunestyret.

Valglister 2003

De seks partiene som stiller liste til kommunevalget i Iveland er Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre.

Aktuelle saker

De politiske skillelinjene er små i Iveland, der personvalget har vært viktigst. Kommunen kjemper for sin eksistens-vil bryte ned fylkesgrensa-og er enige om de store veivalgene. Har mange tomme småbruk, og over 40 % av eiendommene i Iveland eies av utenbygds folk.

Kommunen prøver å snu flyttestrømmen ved blant annet å satse på store, landlige tomter, og gjøre det attraktivt for pendlere.

Fakta om Iveland kommune

Iveland kommune ligger i Aust-Agder og grenser til Vennesla kommune (Vest-Agder) i sør, Evje & Hornnes kommune i nord og Birkenes kommune i øst. Kommunens areal er på 260 km2 og folketallet var 1. januar 2002 på 1113. Kommunen har spredt bosetting og tre mindre tettsteder: Birketveit, Vatnestrøm og Skaiå. Kommuneadministrasjonen holder til på Birketveit. I Iveland er det full barnehagedekning, kommunen har to barneskoler og en ungdomsskole. Kommunen har allsidig kulturliv, med barnekor, korps, skytterlag, idrettslag, musikkskole etc

LENKER
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no