Av
Mari-Ann Albrektsen
Mai er kaketid. Nå står både konfirmasjoner,17.mai og langhelger for tur. Og vil du lage noe ekstra godt kan du jo lage en rullekake med eggekrem og syltetøy, en Toscakake, en god ostekake eller som de alller fleste, en bløtkake eller en marsipankake.
|
Mai er kakemåneden (foto: Mari-Ann Albrektsen) |
Nok å gjøreBaker og konditor Tone Brækken ved Chr.Olsens bakeri i Farsund har sammen med de andre bakerne nok å gjøre nå i mai. Og selv om ostekake er hennes favorittkake-synes hun det er stas med en flott bløtkake pyntet med krem eller legge et marsipanlokk over og pynte med flagg.
Oppskrift på sukkerbrød:
Visp egg og sukker til eggedosis
Bland mel, potetmel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen. Bruk helst slikkepott eller hendene!
Stekes ved 220 grader i ca. 15 minutter
FYLL:
Del sukkerbrødet i 2 eller 3 lag
Fyll med eggekrem,krem,jordbær, bringebær,valnøtter eller hva du liker som kakefyll
Pynt med krem og bær og flagg eller legg et marsipanlokk over.
Pyntes med blomster og flagg