Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Tapas for en onsdagskveld

Hvorfor ikke noe smågodt på onsdagskvelden? Vi inviterte Anja Brekne, kjøkkensjef i Frimurerlosjen i studio - med tapas på menyen.

Av Gunnar Kleiberg. Publisert 18.01.2006 14:25.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Anja Brekne holder også kurs i tilberedning av de populære spansk smårettene. Og har du litt i kjøleskapet, så er det ikke nødvendigvis så mye som skal til for å lage tapas.

Vi kan ikke gi hele rekken av tapasoppskrifter, til det blir lista for lang.

Men her er et par oppskrifter som Anja selv vil anbefale:

Dadler m/bacon

Anja Brekne lager tapas i studio (foto: Gunnar Kleiberg)
Til denne retten trenger du dadler og bacon i skiver.

Rull en baconskive rundt daddelen. Stek den i panne i litt olje.

Nyt det!

Lammespyd

Her trenger du:
400 gram kvernet lammekjøtt
400 gram kvernet oksekjøtt
1ss spisskumm
1/2 ss paprikapulver,

finhakk:
1 liten fersk chili
4 fedd hvitløk
2 dl frisk koriander

1/2 ss aromat
salt og pepper

Alt blandes sammen og settes rundt flere spyd.
Spydene stekes i ovn ved 165 grader i 15 minutter.

Andre ideer til retter.: Bruk fantasien og litt sopp, hvitløksbrød, kjøttboller, grillet paprika osv.

Velbekomme.

Anja Brekne lager tapas i studio (foto: Gunnar Kleiberg)

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no