Sylt en makrellEr du lei av å steike makrellen, koke makrellen eller røyke makrellen: Hvorfor ikke sylte den? Av Gunnar Kleiberg. Publisert 15.08.2005 13:04. Oppdatert 15.08.2005 13:05.
Makrell er også god kald, som det gikk frem av NRK Sørlandets formiddagssending på radio mandag.
Det er mange som sverger til syltet makrell med rømme og agurksalat.
Og hvis du lurer på hvordan du skal gjøre det, har du oppskriften her:
Du trenger:
2 makrell
vann
2 ts eddik 7%
4 ts sukker
2 ts salt
15 pepperkorn
1 allehåndekorn
en bit purre (den hvite delen, skåret i tynne skiver)
2 laurbærblad
Fileter makrellene, fjern bein og skinn. Skjær ut bena langs midten av hver filet, del filetene på tvers.
Ta ryggbein, avskjær, hode (minus gjellene) i litt vann. Tilsett eddik, sukker, salt, pepper og allehånde. La trekke i 15-20 minutter.
Sil bort avskjæret. Ha i purre og filetbitene. La dem trekke litt.
Dekk med plastfolie, la stå i kjøleskap gjerne til neste dag.
Serveres med brød, rømme og agurksalat
Siste saker:
|