Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Sylt en makrell

Er du lei av å steike makrellen, koke makrellen eller røyke makrellen: Hvorfor ikke sylte den?

Av Gunnar Kleiberg. Publisert 15.08.2005 13:04. Oppdatert 15.08.2005 13:05.

Makrell er også god kald, som det gikk frem av NRK Sørlandets formiddagssending på radio mandag.

Det er mange som sverger til syltet makrell med rømme og agurksalat.

Og hvis du lurer på hvordan du skal gjøre det, har du oppskriften her:

Du trenger:
2 makrell
vann
2 ts eddik 7%
4 ts sukker
2 ts salt

15 pepperkorn
1 allehåndekorn
en bit purre (den hvite delen, skåret i tynne skiver)
2 laurbærblad

Fileter makrellene, fjern bein og skinn. Skjær ut bena langs midten av hver filet, del filetene på tvers.

Ta ryggbein, avskjær, hode (minus gjellene) i litt vann. Tilsett eddik, sukker, salt, pepper og allehånde. La trekke i 15-20 minutter.

Sil bort avskjæret. Ha i purre og filetbitene. La dem trekke litt.

Dekk med plastfolie, la stå i kjøleskap gjerne til neste dag.

Serveres med brød, rømme og agurksalat

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no