Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Glosteik til jul

For Inger Lise Stulien blir det inge jul uten glosteik. I formiddag serverte hun denne tradisjonelle retten hos oss.

Publisert 13.12.2004 14:26. Oppdatert 13.12.2004 14:30.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Av Aud Refseth

Julematen er preget av tradisjoner for de fleste av oss. Noen må ha ribbe i jula, andre igjen må ha torsk. Men Inger Lise Stulien klarer deg ikke uten glosteik i jula.

- Det er en delikatesse som turmat og til kveldskos, sier Stulien. Glosteik er spekemat, den eldste formen for å konservere kjøtt, sier hun.

Du trenger et fårelår.
Massér inn havsalt morgen og kveld i ei uke.
Heng låret til tørk.

Skjær noen gode skiver av låret.
Lag deg en stekpinne.
Steik kjøttstykkene i glørne på peisen, eller på bålet hvis du er på tur i skogen.

Tilbehør:
Lefsebiter som rulles rundt kjøttet.
Lefsene skal ha vrangsiden inn.

Glosteik er kjent i indre Agder og brukes mye i Åseral og på Eiken og Byremo, sier Stulien som har tatt med seg tradisjonen videre i sitt nye hjem på Evje.



Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no