|
Jan Hammersmark serverer fisk til reporter Anne Jeppestøl Engedal |
Jan Hammersmark, nybakt norgesmester, var gjest i NRK Sørlandets formiddagssending. Der tilberedte han smørflyndre og røye.
Av Aud Refseth og Einar Kleveland (foto).
Jan Hammersmark, ferskvaresjef hos Coop Mega på Lista, knuste konkurrentene, og vant Norgesmesterskapet i sjømat.
Den neste utfordringen for norgesmesteren er Nordisk Mestermøte i Bergen lørdag
Den nybakte norgesmesteren i sjømat gjestet NRK Sørlandet fredag. Han fileterte fisk i studio og kom med 2 gode sjømat-oppskrifter; røye mmed kantarell og smørflyndre med parpadelle. Her er oppskriftene;
Røye med kantarell
Rist skivede nøtter i stekepanna noen få sekunder. Deretter stekes sjalottløk sammen med sopp, helst kantarell, i smør.
1 røye fylles med urter, f.eks timian, basilikum og persille og en god klatt smør.
Røya stekes i panne i ca. 5 minutter på hver side - avhengig av størrelsen på fisken.
De ristede nøttene og den stekte soppen og løken legges over den stekte røya som serveres med kokte poteter, fersk nykokt asparges og rikelig brunet smør.
Smørflyndre med parpadelle
Fileter en smørflyndre. De 4 filetene rulles sammen som en rose og festes med tannstikker. Filetene dampes i en kasserolle i 4-5 minutter.
Lag en sitronsaus og parpadelle (grønn pasta).
Serveres med asparges og brokkolli.
Hvis du trenger du hjelp, så klikk på radiolenken til høyre og hør på Jan Hammersmark.