Alt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Valg 2003 Rogaland 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Valg 2003 Rogaland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK ROGALAND I LYD OG BILDE
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
POSTADRESSE: NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord


BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug


TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55

Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 
Arne Kjell Askeland i Tysvær KrF krever at Jan Birger Medhaug får en plass i fylkesutvalget. - Dersom det ikke skjer, får det svært negative konsekvenser for partiet i Rogaland, sier Askeland.

Medhaug sa nei til verv

Jan Birger Medhaug sitter igjen uten verv i fylkespolitikken. Han fikk ikke den ene av de to plassene til KrF i fylkesutvalget, og nektet deretter å ta imot andre verv i fylkespolitikken.


Medhaug får verv i fylkestinget

Jan Birger Mehaug får trulig fleire sentrale verv når KrF i Rogaland skal fordela dei ulike verva i fylkestinget.

Ingen loddtrekning om ordføreren

Reidar Håvås fra Ap blir ny ordfører i Vindafjord etter at Oddvar Haugland fra KrF i går trakk kandidaturet sitt og støttet Håvås.

Medhaug får verv

Jan Birger Medhaug blir leder av hovedutvalget for helse- og sosiale tjenester i Karmøy. Det er klart etter et møte i Karmøy KrF i går kveld.

Kronerulling for Medhaug

KrF-avhoppere på Haugalandet vil starte en kronerulling til Jan Birger Medhaug dersom staten ikke betaler advokatutgiftene hans på en kvart million kroner.

Ap-ordførar i Vindafjord

Sjølv om Senterpartiet er det største partiet i Vindafjord er det Reidar Håvås frå Arbeidarpartiet som blir ny ordførar. Per Bakkedal frå Senterpartiet blir ny varaordførar.

- Harestad svikter velgerne

Thor Geir Harestad som i går meldte seg ut av Randaberg SV møter kraftige reaksjoner på sin beslutning.

Ville ikkje ha Medhaug

Fylkestingsgruppa til Kristeleg Folkeparti ville ikkje ha Jan Birger Medhaug som nestleiar, men valde i går kveld Knut Vassbø.

AP får ikkje fleirtal i Randaberg

Arbeiderpartiet klarar ikkje å få få til ein koalisjon med fleirtal i Randaberg trass i brakval.

Ikke samarbeid mellom Ap og SV

Arbeiderpartiet i Randaberg gjorde et brakvalg og fikk 37 prosent av stemmene. Men nå sliter partiet med å skaffe seg samarbeidspartnere.

Sterke personangrep mot Myklebust

Ordføraren i Eigersund, Marit Myklebust, er utsett for så sterke personangrep at ho ikkje tek ein ny periode som ordførar.

Bergsvåg ordfører i Ølen

Senterpartiets Arne Bergsvåg fortsetter som ordfører i Ølen. Det er klart etter at han fikk 56 prosent av stemmene under gårsdagens direkte ordførervalg.

Holmen held fram i Sokndal

I Sokndal held Gudmund Holmen frå Arbeidarpartiet fram som ordførar, medan Jorun Hegdal frå Framstegspartiet blir varaordførar. Frp var det einaste partiet som gjekk fram i Sokndal sidan forrige kommuneval.

Lavest kvinneandel i landet

Selv om Forsand får fylkets tredje kvinnelige ordfører, er kommunen dårligst i Rogaland når det gjelder kjønnsfordeling i kommunestyret.

10 SISTE ROGALAND
30 SISTE VALGNYHETER FRA HELE LANDET
 

Alle resultater på internett

Resultatene fra kommune- og fylkestingsvalget finner du her.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

KrF fikk en het potet i sommervarmen

Jan Birger Medhaug ble anmeldt for voldtekt. Han sto på topp på KrFs liste til fylkestinget i Rogaland. Følg med på utviklingen.

Norges første kvinnelige ordfører

Vår aller første kvinnelige ordfører het Aasa Helgesen. Hun var ordfører i Utsira kommune i Rogaland fra 1926 til 1928.

Direkte ordførervalg

93 kommuner meldte fra til Kommunal-departementet at de kunne tenke seg å være med på enda et forsøk med direkte valg av ordfører i forbindelse med kommunevalget i 2003.

Hvordan gjennomføres valget?

Når du kommer inn i valglokalet henvender du deg til den valgfunksjonæren som sitter med den manntallslisten der ditt navn skal stå.

Opptellingen av stemmene

Kommunene skal telle forhåndsstemmene senest fire timer før valglokalene i kommunen stenger.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Hva kan du gjøre med listen?

På hver enkelt partiliste til kommunevalget er det ført opp navnene på de kandidatene det enkelte parti har nominert. Det er ikke lenger nødvendig med så mange navn som før. Det gjør det lettere for små partier å stille liste.

Hvem kan stemme?

Dersom du er norsk statsborger og fyller 18 år i løpet av valgåret, har du stemmerett. Det er altså ikke nødvendig at du fyller 18 år før selve valgdagen.
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no