SkilleAlt om Petter Solberg m/bildeSkilleAlt om FFK m/bildeSkilleNett-tv m/bildeSkille - slutt
Valg 2003 Østfold 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østfold > Valg 2003 Østfold
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Østfold
Telefon tips: 800 41 411
Epost tips: NRK Østfold
Tlf: 69 38 48 00
Faks: 69 38 48 07
Boks 1138
1631 Gamle Fredrikstad

Valgkoordinator:
Jon Gimmingsrud
Distriktsredaktør:
Frode Rekve
Nettredaktør:
Tord E. Nedrelid

 
Ellen Løchen Børresen og Senterpartiet er solide som Trøgstads maktbase. Tor Melvold og Arbeiderpartiet må ta til takke med status som landbrukskommunens tredje største parti etter FrP.
Ellen Løchen Børresen og Senterpartiet er solide som Trøgstads maktbase. Tor Melvold og Arbeiderpartiet må ta til takke med status som landbrukskommunens tredje største parti etter FrP.

Solid seier for Ellen Løchen Børresen

Trøgstingene har talt og deres tale er klar. Sittende ordfører Ellen Løchen Børresen og Sp får fornyet tillit som bygdas i særstilling største parti.

Publisert 16.09.2003 01:19.
Valgresultat for Trøgstad
Sp går fram 0,9 prosentpoeng til formidable 42,5 prosents oppslutning og får 10 kommunestyrerepresentanter. Det er en mindre enn ved forrige periode.

FrP fram

Ellers er det bare FrP som går fram i Trøgstad. FrP går fram 2,1 prosentpoeng og er nest størst med 18,4 prosent. Partiet får fem representanter. Det er en representant mer enn det partiet hadde.

Venstre får en oppslutning på 3,0 prosent og får en representant.

Ap og KrF tilbake

Taperne er KrF som går tilbake 5,2 prosentpoeng til 7,0 og får dermed to representanter, en mindre enn inneværende periode.

Også Ap mister en representant etter at partiet får tilbake 3,2 prosentpoeng til 17,5 prosent. Men partiet er fortsatt tredje størst og får fire representanter.

LENKER

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Rømskog Marker Aremark Trøgstad Askim Eidsberg Rakkestad Spydeberg Hobøl Skiptvet Våler Moss Rygge Råde Sarpsborg Fredrikstad Hvaler Halden

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

SPØR DIN ORDFØRERKANDIDAT!

Nå får du mulighet til å stille spørsmål til din ordførerkandidat. Nå starter valgkampen og vi skal innom alle de 18 kommunene og fylkeskommunen i Østfold i tiden før valget 15. september.

RV setter makta i heisen

Ingen slipper ut før RV får vilja si. For selv om partiet har lite makt, har lederen av RV i Fredrikstad stor faglig makt. Han er heismontør.

Gunnar sjekker Rikets tilstand

- Gi politikerne sparken! Det er slagordet til vår faste valgkommentator fra Sarpsborg. Møt ham i våre valgsendinger hver onsdag fra 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Kommunefakta

Barnehagedekning, kommuneøkonomi, befolkningstall og utdanning... Her får du alle fakta om din Østfold-kommune.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.

Valghistorie

Valg av kommunestyrer har sin bakgrunn i Formannskapslovene fra 1837, mens valg av fylkesting er av adskillig nyere dato.

Direkte ordførervalg

Ved kommunevalget i 1999 var det 19 kommuner som gjennomførte et forsøk med direkte valg på ordfører. Denne gangen blir det rundt 40.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no