SkilleAlt om Petter Solberg m/bildeSkilleAlt om FFK m/bildeSkilleNett-tv m/bildeSkille - slutt
Valg 2003 Østfold 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østfold > Valg 2003 Østfold
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Østfold
Telefon tips: 800 41 411
Epost tips: NRK Østfold
Tlf: 69 38 48 00
Faks: 69 38 48 07
Boks 1138
1631 Gamle Fredrikstad

Valgkoordinator:
Jon Gimmingsrud
Distriktsredaktør:
Frode Rekve
Nettredaktør:
Tord E. Nedrelid

 

Askim-duellen

Hans Jakobsen (H) vil gjerne ta fatt på sin tredje periode med ordførerklubba, men utfordres av Arbeiderpartiets kandidat Trygve Westgård.
Hans Jakobsen (H) vil gjerne ta fatt på sin tredje periode med ordførerklubba, men utfordres av Arbeiderpartiets kandidat Trygve Westgård.
Hans Jakobsen (H) har sittet to perioder som ordfører i Askim. Han vil gjerne ta fatt på enda en periode med ordførerklubba, men utfordres av Arbeiderpartiets kandidat Trygve Westgård.

Publisert 29.08.2003 11:53. Oppdatert 01.09.2003 12:55.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Lise Gro Andersen

Ved siste valg ble Jakobsen valgt med støtte fra Ap, Sp og SV. For at SV skulle støtte ham måtte han skrive under på en avtale om at H ikke skulle privatisere noen kommunale tjenester uten av SV var enige. Det som de har gått med på er å privatisere kinodriften.

Kommunen

I løpet av de siste åtte årene har Askim blitt det selvskrevne regionsenteret i Indre Østfold, men kommunen sliter med økonomien.

Før sommeren fikk politikerne beskjed om at det lå an til et underskudd på 70 millioner kroner i år. Innsparinger er gjort ved blant annet å kutte bemanningen. 50 årsverk er kuttet i kommunen i år.

Kommunen har gjort store investeringer de siste årene og har blant anne bygd to skoler, eldresenter og barnehager. I tillegg betaler kommunen også mye til Østfoldbadet, selv om det formelt er et AS.

Aktuelle saker

Høyre er for konkuranseutsetting. I første rekke tekniske tjenester, men i prinsippet sier Jakobsen ja til all konkurranseutsetting.

Arbeiderpartiet er mest opptatt av skolen. Partiet mener skolen må få mer ressurser, selv om kommunen har dårlig økonomi. Blant annet må elever som trenger ekstra oppfølging få det. - De siste årene har det blitt skåret ned på det, sier Westgård.

Arbeiderpartiet gikk kraftig tilbake ved forrige valg på grunn av sykehussaken og fylkespartiets håndtering av akuttberedskap i Askim. Kommunepartiet fikk svi for det, men Westgård håper nå på en oppsving igjen.

Flere dueller

Ordførerduellene fortsetter neste uke med Aremark(mandag 1.september), Fredrikstad (tirsdag 2.september), Skiptvet(onsdag 3.september), Sarpsborg(torsdag 4.september) og Råde (fredag 5.september).

LENKER
Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Rømskog Marker Aremark Trøgstad Askim Eidsberg Rakkestad Spydeberg Hobøl Skiptvet Våler Moss Rygge Råde Sarpsborg Fredrikstad Hvaler Halden

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

SPØR DIN ORDFØRERKANDIDAT!

Nå får du mulighet til å stille spørsmål til din ordførerkandidat. Nå starter valgkampen og vi skal innom alle de 18 kommunene og fylkeskommunen i Østfold i tiden før valget 15. september.

RV setter makta i heisen

Ingen slipper ut før RV får vilja si. For selv om partiet har lite makt, har lederen av RV i Fredrikstad stor faglig makt. Han er heismontør.

Gunnar sjekker Rikets tilstand

- Gi politikerne sparken! Det er slagordet til vår faste valgkommentator fra Sarpsborg. Møt ham i våre valgsendinger hver onsdag fra 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Kommunefakta

Barnehagedekning, kommuneøkonomi, befolkningstall og utdanning... Her får du alle fakta om din Østfold-kommune.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.

Valghistorie

Valg av kommunestyrer har sin bakgrunn i Formannskapslovene fra 1837, mens valg av fylkesting er av adskillig nyere dato.

Direkte ordførervalg

Ved kommunevalget i 1999 var det 19 kommuner som gjennomførte et forsøk med direkte valg på ordfører. Denne gangen blir det rundt 40.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no