Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Valg 2003 Vestfold 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Valg 2003 Vestfold
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Tips og pressemeldinger til NRK Vestfolds valgredaksjon sender du til:

NRK Vestfold Postboks 120, 3101 Tønsberg Tlf. 33 31 11 11

Distriktsredaktør:

Nettredaktør:


 

Vindu mot blått

Carl I. Hagens nye utstillingsvindu blir Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme kommuner. Fremskrittspartiet får nå ordføreren i alle de tre kommunene.

Publisert 26.09.2003 09:05. Oppdatert 26.09.2003 13:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jan Henrik Aubert og Rune Christoffer Holm.

Med støtte fra KrF og Høyre blir FrPs Per Arne Olsen ny ordfører.

FrP ble det største partiet ved valget i Vestfold, uten at det fikk særlig uttelling, men nå begynner det å løsne.

Her kan du finne valgreultatet i alle kommuner.

Panoramavindu

Carl I. Hagen får ikke bare et utstillingsvindu, men et panoramavindu. Tre kommuner som ligger på rekke midt i Vestfolds skjærgård.

Tidligere i uka ble det klart at Bjørn Kåre Sevik fra FrP er ny ordfører i Nøtterøy kommune. Nøtterøy har aldri hatt ordfører fra noe annet parti enn Høyre.

Fremskrittspartiet får også ordfører og varaordførervervet på Tjøme. Høyre skal lede to hovedutvalg. Avtalen er ennå ikke undertegnet. Høyre har fått vervet som varaordfører både i Nøtterøy og i Tønsberg.

Bomsaken

Dette skyldes utvilsomt bomsaken. Etter planen skal bomringen rundt Tønsberg opp i Februar - og pengene skal finansiere en storstilt veibygging i distriktet.

Bomringen møter stor motstand blant folk. Selv om det ble dannet egne bomlister scora FrP stort på motstanden sin mot bom og kravet om folkeavstemning.

Høyre straffes

Høyre har gått inn for bomring og ble straffet hardt. For eksempel på Nøtterøy, og i Tønsberg er FrP dobbelt så store som Høyre.

Høyre får ledervervet i Hovedutvalget for Oppvekst og Kultur og for Hovedutvalget for miljøvern og kommunalteknikk. Det ble klart etter forhandlinger som ble ferdige i går kveld.

KrF-støtte

Det har vært diskusjon i Tønsberg Kristelig folkeparti om valget av samarbeidspartner. - Vi vil ha gjennomslag for vår politikk.

Vi gikk inn i forhandlingene fordi vi mener det kan bli til KrFs beste, sier partiets forhandlingsleder Anne-May Hogsnes til Tønsbergs Blad.


LENKER
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Sande Svelvik Hof Holmestrand Re Horten Tønsberg Nøtterøy Tjøme Sandefjord Stokke Andebu Lardal Larvik

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Stemmerettens historie

Det har ikke alltid vært like selvsagt for alle å få stemme til valg i Norge. Fra 1814 har historien om stemmeretten forandret seg i stor grad.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Geir Helljesens valgskole

NRKs politiske medarbeider Geir Helljesen gir deg her alle fakta omkring høstens kommune- og fylkesting-valg. Les hans valgskole og du er klar til å stemme!

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene. Representantene blir valgt for fire år.

Hva kan du gjøre med listen?

På hver enkelt partiliste til kommunevalget er det ført opp navnene på de kandidatene det enkelte parti har nominert. Det er ikke lenger nødvendig med så mange navn som før. Det gjør det lettere for små partier å stille liste.

Skolevalget

Årets skolevalg skal holdes 3. og 4. september. Også denne gangen er det Norsk Samfunnsvitenskaplig Datatjeneste i Bergen som står ansvarlig for gjennomføringen av skolevalget.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no