Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Valg 2003 Vestfold 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Valg 2003 Vestfold
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Tips og pressemeldinger til NRK Vestfolds valgredaksjon sender du til:

NRK Vestfold Postboks 120, 3101 Tønsberg Tlf. 33 31 11 11

Distriktsredaktør:

Nettredaktør:


 
Sandefjord:

Høyre beholder ordfører

Høyres Ole Bjørn Gleditsch blir ny ordfører i Sandefjord. FrP har gitt etter for presset for å få andre sentrale plasser i bystyret.

Publisert 23.09.2003 11:08. Oppdatert 24.09.2003 10:15.
Av Jan Henrik Aubert.

Det er helt klart et ultimatum fra Høyres side at vi skal ha ordføreren, sa en frustrert Vidar Andersen fra FrP etter forhandlingene med Sandefjord Høyre forrige uke. Nå er det klart at Fremskrittspartiet har gitt etter for Høyres ultimatum. Bjørn Ole Gledistch blir ny ordfører.

Ole Bjørn Gleditsch

Forhandlingene er over

Til tross for at Høyre hadde stor tilbakegang ved kommunevalget i Sandefjord, og Fremskrittspartiet nå er størst av de to. Sammen har de to partiene flertall.

I går forhandlet partene videre, og det er grunn til å tro at Fremskrittspartiet har stilt harde krav om sentrale posisjoner i bystyret. Hva det er, vil ingen si noe om. Årsaken er at Høyres gruppe ikke har gitt sitt godkjent-stempel. Bjørn Ole Gleditsch har ingen tro på at gruppa ikke vil godkjenne forhandlingsresultatet.

Offentliggjøres i morgen

Det skal den gjøre i morgen ettermiddag, og rett etterpå er det planlagt en pressekonferanse der den felles plattformen blir presentert.

Hvis Høyres gruppe ikke godkjenner forhandlingsresulatet, blir det brudd. - Vi har ikke mer å gi, sier Vidar Andersen.


Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Sande Svelvik Hof Holmestrand Re Horten Tønsberg Nøtterøy Tjøme Sandefjord Stokke Andebu Lardal Larvik

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Stemmerettens historie

Det har ikke alltid vært like selvsagt for alle å få stemme til valg i Norge. Fra 1814 har historien om stemmeretten forandret seg i stor grad.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Geir Helljesens valgskole

NRKs politiske medarbeider Geir Helljesen gir deg her alle fakta omkring høstens kommune- og fylkesting-valg. Les hans valgskole og du er klar til å stemme!

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene. Representantene blir valgt for fire år.

Hva kan du gjøre med listen?

På hver enkelt partiliste til kommunevalget er det ført opp navnene på de kandidatene det enkelte parti har nominert. Det er ikke lenger nødvendig med så mange navn som før. Det gjør det lettere for små partier å stille liste.

Skolevalget

Årets skolevalg skal holdes 3. og 4. september. Også denne gangen er det Norsk Samfunnsvitenskaplig Datatjeneste i Bergen som står ansvarlig for gjennomføringen av skolevalget.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no