skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
valg_buskerud_3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Valg 2003 Buskerud
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
Samleside: MARTIN SCHANCHE SLO AP-POLITIKER
Martin Schanche blir etterforsket for vold etter at han mandag slo til en Ap-politiker under en skoledebatt i byen.

- Å invitere Martin Schanche til skolevalgsdebatten på Åssiden skole i Drammen er det dummeste vi har gjort, sier stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen fra Fremskrittspartiet.

-Jeg synes det er sjokkerende og trist at en politiker ikke klarer å holde seg i skinnet og bruker hånda istedenfor munnen når han er uenig, sier Torgeir Micaelsen.

-Jeg synes det er sjokkerende og trist at en politiker ikke klarer å holde seg i skinnet og bruker hånda istedenfor munnen når han er uenig, sier Torgeir Micaelsen.

- Jeg slo til ham med flate hånda, og det angrer jeg ikke på. Ingen kaller Martin Schanche for en feiging uten at jeg reagerer, sier en opprørt Martin Schanche til NTB.

Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen beklager at Martin Schanche i dag slo til Arbeiderpartiets representant på valgmøtet på Åssiden videregående skole.

Tidligere rallyfører Martin Schanche, som representerer Fremskrittspartiet, slo til Arbeiderpartiets utsendte til skolevalgkampen i Drammen.


Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Hemsedal Gol Ål Hol Nes Nore og Uvdal Flå Ringerike Krødsherad Sigdal Rollag Flesberg Kongsberg Øvre Eiker Hurum Røyken Hole Modum Lier Drammen Nedre Eiker

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valghistorie

Valg av kommunestyrer har sin bakgrunn i Formannskapslovene fra 1837, mens valg av fylkesting er av adskillig nyere dato.

166 år med kommunalt selvstyre

14. januar 1837 vedtok Stortinget to lover som innførte kommunalt selvstyre i Norge, etter noe nøling fra svenskekongens side.
  [Valg 2003]

Hvem kan stemme?

Dersom du er norsk statsborger og fyller 18 år i løpet av valgåret, har du stemmerett.
  [Valg 2003]

Forhåndsstemming

Dersom du ønsker det, kan du stemme før selve valgdagen. I utlandet kan du forhåndsstemme fra 1. juli.
  [Valg 2003]

Valgdeltakelsen

Deltakelsen er gjerne lavere ved kommune- og fylkestingsvalget enn ved stortingsvalget.
  [Valg 2003]
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no