skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
valg_more_romsdal-3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Val 2003 Møre og Romsdal
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK MØRE OG ROMSDAL I LYD OG BILETE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 

- En skam at vi har så mange fattige barn

-Det er en skam at vi har så mange fattige barn i Norge, sa statsminister Kjell Magne Bondevik på Kommunenes Sentralforbunds (KS) konferanse i Skodje på Sunnmøre
fredag.

Publisert 29.08.2003 14:03. Oppdatert 29.08.2003 15:31.
Bondevik hilste på elever ved Skodje ungdomsskole. Foto: Scanpix
Bondevik gjorde tidligere statsminister Odvar Nordlis (Ap) ord til sine da han grep fatt i fattigdomsproblemet blant barn og andre svake grupper i velstands-Norge.

Må bedres

- Vi har vært flinke til å bygge ut allmenne velferdsordninger i Norge, men ikke like flinke til å nå utsatte grupper som er små, ressurssvake og uorganiserte, sa statsministeren.

Bondevik sier til NTB at regjeringen vil fortsette innsatsen for å bedre forholdene til slike grupper, gjennom målrettede tiltak.

Han tenker blant annet på enslige foreldre, rusavhengige,
bostedsløse og langtids sosialhjelpmottakere.

- Vi har bevilget 400 millioner kroner ekstra i 2003. Dette har vært første skritt. Nå vil vi ta nye skritt. Vi trenger en fornyelse og mer målrettede tiltak i kampen mot fattigdom, og den fornyelsen er vi i ferd med å levere, sier Bondevik.

Verdier

KS-møtet i Skodje hadde verdier som overskrift. Bondevik sier til NTB at Verdikommisjonens arbeid har satt spor etter seg, og at verdiprosjekter fortsatt ruller og går rundt omkring i landet.

- Min vurdering er at Verdikommisjonen på tre år utførte et
stykke arbeid det står respekt av. For små midler gjorde de en stor jobb. De mest skyhøye forventningene var det umulig å innfri, men de fikk utrettet mye. Jeg merker tydelig at folk har satt pris på dette arbeidet. De negative kommentarene fra Akersgatas redaksjoner har neppe vært representative, sier han.

- Hva er dine egne viktigste verdier?
- Min tro, familien, venner, natur og musikk er de fem viktigste verdiene for meg, sier Kjell Magne Bondevik. (NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM VALGET 2003
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALET I KOMMUNEN DIN

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

- Friskulen eit angrep på busetjingsmønsteret

- Friskulen er eit angrep på busetjings-mønsteret! Det sa Kristin Sørheim frå Senterpartiet i skuledebatten i valsendinga frå NRK Møre og Romsdal onsdag. Se valgsendingen
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no