skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Solli forsvarte VM-tittelen

Kickbokseren Mette Solli fra Molde forsvarte VM-tittelen sin i 54-kilosklassen for annen gang. Renere treffere og mer press mot slutten av kampen avgjorde.

Publisert 18.03.2006 21:50. Oppdatert 20.03.2006 07:55.
Men tyske Fatma Akyuz ga den norske verdensmesteren kamp på kniven. Solli vant med dommerstemmene 2-1 etter de seks rundene, i en kamp der den norske verdensmesteren åpnet litt forsiktig, men tok kommandoen fra tredje runde og vant på det.

Best mot slutten

Det var jevnt og tett, men Mette var flinkere til å presse på mot slutten av kampen. Da hadde hun flere og renere treffere.

- Dessuten vant hun på at hun er sterkere enn sin tyske motstander, hun har et godt blikk og er også mer bevegelig, sa trener Daimi Akin til NTB etter kampen lørdag.

- Det er klart jeg er fornøyd med dette. Riktignok åpnet jeg litt defensivt, men fra tredje runde ble det bedre, jublet Mette Solli.

Det var sjette gang hun møtte den tyske jenta. De har vunnet tre ganger hver, men det er Mette Solli som har vunnet de tre siste møtene.

- Her er det snakk om to av de aller beste kvinnelige utøverne i denne sporten. De har knivet mot hverandre i flere år, og det kommer nok til å bli et sjuende møte også i neste verdenscupstevne, sa Akin.

Mette Solli jubler over seieren. Foto: NRK

Doble angrep

VM-kampen ble utkjempet i Bjølsenhallen, og to av de tre
dommerne holdt på Mette Solli.

Den norske dommeren hadde henne foran i alle de tre rundene. Den ungarske dommeren hadde Mette Solli foran i to av de tre rundene, mens den tyske dommeren hadde Akyuz best i to av tre runder.

- Etter min mening klarte Mette å score mange poeng hos dommerne med sine doble angrep som er svært presise. Dessuten var hun svært bestemt i de tre siste rundene, mente trener Akin.

Vil forsvare tittelen igjen?

Mette Solli ble verdensmester i 54-kilosklassen i kickboksing i 2004. Nå har hun forsvart tittelen to ganger, og mye tyder på at hun i løpet av de kommende tre månedene går i ringen for å gjøre ytterligere et tittelforsvar. Lørdag kveld tenkte verken Mette Solli selv eller Daimi Akin så mye på det, for da var det den siste VM-seieren som skulle feires.

(NTB)


Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no