skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

VM-drømmen knust

Åge Hareides drøm om å lede Norge i Tyskland-VM ble knust onsdag. Han retter allerede blikket framover, med optimisme og kanskje en ny formasjon.

Publisert 17.11.2005 05:44.
Åge Hareide greide ikke å lede Norge til VM i Tyskland.
(Foto:Erlend Aas/SCANPIX)


Norge var klart best i annen omgang da Hareide omsider brukte den diamantformede midtbanen han drillet laget i før bortekampen mot Slovenia i høst. Jan Gunnar Solli blomstret i ankerrollen. Foran seg hadde han meget gode Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad på hver sin kant, og Morten Gamst Pedersen i midten.

Denne kampen, og særlig annenomgangen, viser at vi har noe å bygge på for framtiden. Vi har unge spillere som er villige til å spille ball. Nå skal vi dra hjem og jobbe hardt med å kvalifisere oss til EM, sa Hareide. På spørsmål om hvem det er han akter å bygge på, manglet han ikke navn.
Det er de unge ballspillerne våre. Det er Kristofer Hæstad,
Fredrik Strømstad, og så Jan Gunnar Solli i ankerrollen. Han er mye tryggere der enn på kanten. Morten Gamst Pedersen kan spille både foran og på kant, og med Daniel Braaten sammen med John Carew på topp vil vi få voldsom fart og kraft.

Det høres veldig ut som Hareide akter å bruke formasjonen fra annen omgang i Praha også videre, og han trakk også fram Per Ciljan Skjelbred.

Positivt

Han er dyktig og ung, og han kommer. Jeg ser positivt på det som skal komme. Det gjelder å øve og ha mot til å gjøre det man har øvet på. I dag hadde de mot til å spille i en presset situasjon, og slik kan man si at vi gikk ned med flagget til topps, sa Hareide.

Han gratulerte Tsjekkia med seieren og sa at de er gode nok til at de kan vinne VM neste år. Men vi så hvor glade de ble for å slå oss. Det er synd at vi ikke kommer til VM. Det er sikkert mange ting jeg kunne gjort annerledes på veien, og på de to årene jeg har vært landslagssjef. Vi skal sette oss ned og se på det, men vi må også ta med oss fornyelsen og de nye typene som har vokst fram i laget. Bygger vi på det, vil vi forhåpentlig komme til et
mesterskap neste gang.

Ga ikke opp

Hareide ga ikke opp før dommerens sluttsignal. Det ble lagt til fem minutter, og med en scoring ville det blitt kaotisk. Da kunne vi fått en til. Vi hadde så mange friske bein og hadde mer krefter enn tsjekkerne som brukte stort sett samme lag som i Oslo. Det var nok en ganske stor fordel for oss, sa han.

Hareide sammenlignet Petr Cechs redning av John Carews
volleyskudd i annen omgang med Gordon Banks' legendariske
redning mot Pele i Mexico-VM i 1970 og mener at det kunne endt annerledes om den hadde gått inn.

Nå skal jeg jobbe med laget fram til EM-trekningen i januar. Vi får to gode kamper i USA i januar, og troppen tar jeg ut før jul slik at alle kan jobbe hardt fram til vi reiser, sa Hareide som allerede har fokusert på neste mål.
Det er EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike i 2008. (©NTB)
Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no