skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Aalesund klistret til tabellbunnen

Det så lenge ut som om Aalesund skulle ta alle poengene i bunnstriden på Alfheim. Men et straffemål til Tromsø 12 minutter før slutt gjør at sunnmøringene fortsatt er klistret til tabellbunnen i Tippeligaen.

Publisert 28.08.2005 20:16. Oppdatert 28.08.2005 21:32.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Tromsø og Aalesund hadde hver sin omgang i Tromsø,og delte poengene broderlig mellom seg etter søndagens eliteserieoppgjør på Alfheim.

Ole Martin Årst i scoringsform betyr svært mye for Tromsø, og han reddet nok en gang poeng for klubben etter sin straffescoring til 1-1 etter 78 minutter, noe som fører ham opp i 11 mål totalt denne sesongen.

Aalesund best i gang

Men det var Aalesund som begynte best på Alfheim. Tromsø spilte med høye skuldre som et lag i utsatt posisjon gjerne gjør, og den tøffe bataljen mot Esbjerg tidligere i uken tok kanskje mer av kreftene enn trener Steinar Nilsen trodde.

Aalesund skapte mest og presset Tromsø tilbake på banen i første halvdel av førsteomgangen før hjemmelaget ble mer med på notene.

Eirik Hoseth fikk hull på byllen etter 35 minutter etter å ha hatt et par halvsjanser tidligere i omgangen. Hoseth kom alene med Tromsøs gode keeper Lars Hirschfeldt for annen gang og satte ballen i mål denne gangen.

Etter målet dominerte Aalesund kampen, og Tromsø-spillerne ble mer og mer frustrerte.

Vertene mer med

I annen omgang skapte hjemmelaget mer, og selv om Aalesund fortsatte omgangen i samme ånd som før pause og tidlig hadde en sjanse som Tromsø klarerte på strek, kom hjemmelaget mer inn i kampen.

Utligningen kom etter 77 minutter i en periode hvor Tromsø presset mer og mer og hvor en utligning ikke ville vært ufortjent. Innbytter Stephan Ademolu ble felt innenfor 16-meteren og Årst satte straffen kontant i mål.

Irritert Normark

Aalesund-trener Ivar Morten Normark syntes at Aalesund definitivt var det beste laget på Alfheim, og refset spillerne sine for den måten utligningen til Tromsø kom på.

- Vi mistet ballen unødvendig mens vi var i balanse, og det er jeg svært irritert over. I pausen snakket vi om å gå ut og forsøke å punktere kampen med et 2-0-mål. Med så mange overganger vi hadde var det skremmende at de ikke ble utnyttet bedre, sa han.

Etter målet beholdt Tromsø trykket i kampen, men klarte ikke å tråkle seg gjennom Aalesunds forsvar som ble utvidet med en mann for å beholde poenget i Tromsø. (©NTB)