skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Opptur for Aalesund - RBK-krisen fortsetter

Rosenborg styrket stallen med to spillerimporter fra Uruguay for å komme ut av krisen. Søndag scoret Alejandro Lago selvmål i seriedebuten, da Aalesund slo trønderne 2-1.

Publisert 24.07.2005 23:09. Oppdatert 24.07.2005 23:44.

BØRS:
1:Elendig, 2:Ute av form, 3:Dårleg, 4:Under pari, 5:Middels, 6:God, 7:Svært god, 8:Landslagsklasse, 9:Strålande, 10:Verdsklasse.

Ingenting ser ut til å kunne få RBK ut av krisen. Det hadde ikke gått fire minutter da nye Lago sendte ballen i eget nett.

Uruguayanerens debut i eliteserien kunne ikke blitt verre. Joachim Austnes lekte på venstrekanten, tok tunnel på Alexander Ødegaard og sendte ballen inn foran mål. Der klarte Lago ikke gjøre annet enn å sende ballen i nettmaskene bak en utspilt Espen Johnsen.

- En jevn kamp, men vi mangler roen og blir stresset av at vi kommer under. Vi er et lag i ingenmannsland. Det er langt opp, ikke fullt så langt ned, sa RBK-trener Per Joar Hansen skuffet til NRK.

Ballbesittende

Vi fikk til ballbesittende fotball. Det ga RBK problemer, de er vant til å føre kampene, mente AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Aalesund spilte friskt, men Rosenborg skjerpet seg og utlignet fem minutter før pause da Thorstein Helstad nettet fra kort hold.

Helstad scoret sitt åttende mål for sesongen da han videreformidlet et skudd fra Jan Gunnar Solli i mål.

Haraldur Gudmundsson styrte inn seiersmålet etter 52 minutter. Et frispark fra en god Karl Oskar Fjørtoft ble stusset ned av Paulo dos Santos. Islendingen Gudmundsson kunne ikke unngå å score.

- Vi fortjente å vinne. Jeg håper trenden har snudd. Jeg fikk et gratismål, en bra følelse å se ballen gå inn, sa islendingen til NTB.

Storflor misset

Øyvind Storflor bommet da RBK fikk en sen sjanse til å redde poeng i bortekampen fra straffemerket. Storflor løftet ballen over Adin Brown i AaFK-målet.

Missen oppsummerte en tung dag for Rosenborg.

- Deilig med tre poeng. Vi ga full gass, en liten gavepakke til norsk fotball. Dette skal vi tygge litt på, smilte Normark.

Sebastien Eguren debuterte også for Rosenborg. Han klarte seg bra på Rosenborgs midtbane i de 79 minuttene han spilte. Eguren rakk å pådra seg gult kort for trønderne.

Langt opp

For Aalesund var seieren en pen opptur etter en traurig periode. Kun ett poeng var hanket inn på de fire foregående seriekampene.

For RBK fortsetter motgangen. De regjerende seriemester har tapt tre av fire siste i serien. Rosenborg er hele 12 poeng bak serieleder Start. Mandag kan luken være på 15 poeng, dersom Start slår Lillestrøm i mandagens eliteseriekamp.

Etter vårsesongen har vi ikke snakket om gull i Rosenborg, sa RBK-trener Hansen på spørsmål om den siste lille gullsjansen forsvant.