skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Keeper reddet AaFK

Aalesund fikk med seg ett poeng fra Ullevaal takket vere keeper Adin Brown.

Publisert 26.06.2005 20:04. Oppdatert 26.06.2005 20:53.

Brown besørget rettferdighet

Adin Brown kastet seg mot venstre og slo ut Jo Tessems straffespark i det 87. minutt. Dermed ble det som fortjent 0-0 mellom Lyn Oslo og Aalesund.Ingen av lagene fortjente å vinne det lange gjespet av en eliteseriekamp på Ullevaal, men vertene holdt på å få seieren i gave rett før slutt. Kevin Larsens harde frispark fra 18 meter traff en arm i Aalesund-muren, og dommer Svein Oddvar Moen pekte strengt på straffemerket til voldsomme protester fra Aalesunds spillere og supportere.
Tessem skjøt hardt mot hjørnet, men Brown slo ballen ut og ble sitt lags helt. Redningen forårsaket kveldens eneste jubelbrøl på Ullevaal. Straffespark skal være mål. Men det var en god redning, sa Tessem, som synes dommeren gjorde rett. En Aalesund-spiller hoppet opp med armen over hodet. Da skal det være straffe når han stopper ballen, sa han.
Jeg satt 70 meter unna, men på meg virket det veldig strengt, sa Aalesund-trener Ivar Morten Normark, som var godt fornøyd etter kampen. Vi kom for å vinne, men vi er godt fornøyd med ett poeng. Særlig når keeperen vår reddet et straffespark mesterlig rett før slutt. Han ble en matchvinner igjen, sa han.

Snytt for straffe?

Det så faktisk mer ut som straffe da innbytter Keijo Huusko ble løpt ned i feltet halvannet minutt på overtid, men da vinket Moen avvergende. Det så ut som han ble løpt rett ned, men vi vet hvordan dommere er. Vi får ikke to straffespark rett etter hverandre, sa Lyn-trener Henning Berg. Tessem hadde kampens to største sjanser. Før straffesparket ble hans nikk på Tomasz Sokolowskis hjørnespark i det 66. minutt reddet på streken. Det var den eneste virkelig store sjansen på Ullevaal før dramatikken i sluttminuttene.Hadde vi spilt på normal standard, ville vi vunnet. Men spillet vårt gikk for sakte, og det var for upresist. Derfor kom vi ikke til de store sjansene, sa en skuffet Berg.

VM i drøying

Lyn er ubeseiret på hjemmebane, Aalesund uten seier på bortebane. Lyn håpet å ta tre viktige poeng for å henge med i tetstriden, i stedet fikk Aalesund med seg et poeng som bedrer lagets stilling i bunnstriden.De var jo veldig fornøyd med ett poeng, og det ble som VM i drøying av tid. Det er skuffende at dommeren ikke slo hardere ned på det. Det var litt som Italia spilte på 70-tallet, sa Henning Berg. Det er jo et stjernekompliment, kontret Normark. Nei, jeg synes vi hadde initiativet en halvtime i første omgang, og vi var godt med i deler av annen omgang. Mot slutten handlet det om å forsvare ett poeng, selvsagt gjorde det det. Vi er ikke helt korka heller, sa Aalesund-treneren etter lagets