skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Aalesund hjem som slakt

Sunnmøringen Arild Sundgot scoret to og sendte Aalesund hjem som slakt. Foto: Scanpix
Aalesund var både tannløse og sjanseløse på Åråsen søndag kveld. Lillestrøm hadde ingen problemer med å slå sunnmøringene 3-0. Det ble kanarifest på Åråsen.

Publisert 12.06.2005 20:02. Oppdatert 13.06.2005 09:34.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Selv på en ikke helt god dag hadde Lillestrøm ingen problemer med å sette Aalesund på plass med 3-0, og laget holdt dermed liv i håpet om medalje.

Effektiv

Kanarifuglene viste en nærmest uhyggelig effektivitet på sine fåtallige sjanser. De scoret tre mål på fire sjanser og hadde full kontroll på et Aalesund-lag som spilte langt under pari.

Banens minste spiller, malteseren Michael Mifsud, åpnet ballet allerede etter drøye 11 minutter da han helt umarkert steg opp fra grønnsværet og headet ballen i vinkelen fra 15 meter på et innlegg fra backen Christoffer Andersson.

Dobbel Sundgot

Svensken var også opplegger da Arild Sundgot scoret sitt første av to mål. Nok en gang var det et høyt innlegg i feltet, denne gang på frispark fra venstre, som fant hodet til Sundgot.

Den storvokste sunnmøringen headet enkelt i nettet. Avslutningsmålet var en fin enkeltprestasjon av samme Sundgot, som vendte bort hele Aalesund-forsvaret etter at Magnus Myklebust hadde headet ham i posisjon.

Like enkelt som elegant dundret Sundgot ballen i nettet.
Lillestrøm-fansen jublet for seieren, som brakte Lillestrøm i fortsatt kontakt med tetlagene, mens Aalesund må prestere langt bedre dersom laget skal overleve i toppserien.

- Ikke i nærheten

Aalesund-trener Ivar Morten Normark karakteriserte matchen som en traust, gjennomsnittlig, halvkjedelig kamp hvor det laget som ville mest, gikk av med seieren.

- Vi var ikke engang i nærheten av å lukte på poeng i denne matchen, sa en bunnærlig Normark.

For oss var dette et langt, langt steg tilbake. Jeg kom faktisk hit til Åråsen med gode forhåpninger etter flere gode kamper og bra trøkk på treningen, men vårt lag manglet evnen til å overføre vilje til praktisk handling.

Spillerne må ta ansvar

Det positive oppe i dette her, er at det ikke er noe i veien med løpsstyrke, fart og kraft i laget, men spillerne hadde ikke evnen til å omsette det i resultater. De manglet gleden ved å plage seg, sa Normark, som la til at det er spillernes ansvar å finne veien ut av uføret.

Veldig viktig

I Lillestrøms garderobe var stemningen en helt annen. Trener Uwe Rosler karakteriserte seieren som veldig viktig.

- Jeg sa før kampen at det ikke var rom for å gjøre feil på hjemmebane hvis vi skal henge med i toppen, og spillerne
reagerte profesjonelt, sa tyskeren.

- Bortsett fra 15 minutter før pause, hvor tempoet dalte, hadde vi fullt trøkk i denne kampen. I 2. omgang var vi på topp igjen og Aalesund skapte ikke en eneste sjanse, sa Rosler som mente at seieren burde vært større. Men 3-0 var han særdeles godt fornøyd med.

Fornøyd

Han var også tilfreds med at spissene Arild Sundgot og Michael Mifsud fortsetter å score mål. Sundgot puttet inn sitt fjerde og femte toppseriemål denne sesongen og lille Mifsud har scoret i de fire siste kampene for Lillestrøm.

Magnus Powell gjorde en stor innsats og vant alle hodedueller i den tiden han var med og Magnus Myklebust kom inn og gjorde en god figur.

- Jeg har fire gode spisser, fastslo Rosler. (©NTB)