skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

AaFKs Haraldur Frey Gudmundson jublet etter 0-1-scoring i tredje spilleminutt på Ullevaal. Det skulle bli med det ene målet for Aalesund. (Foto: Tor Richardsen/Scanpix)

Aalesund tapte 3-1 for Vålerenga

Aalesund tok initiativet med scoring etter tre minutter, men mistet grepet og måtte se seg slått av Vålerenga på Ullevaal stadion torsdag.

Publisert 05.05.2005 20:20. Oppdatert 06.05.2005 09:05.

15.615 tilskuere
Mål: 0-1 Haraldur Frey Gudmundson (2), 1-1 Steffen Iversen (str.9), 2-1 Morten Berre (49), 3-1 Stefan Ishizaki (70).
Gult kort: Christian Grindheim, Vålerenga, Bjørn Erik Melland, Aalesund.
Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Lagene:
Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arnason – David Brocken, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Tom Henning Hovi – Stefan Ishizaki, Thomas Holm, Christian Grindheim (Amund Skiri fra 75.), Daniel Fredheim Holm (Freddy dos Santos fra 69.) – Steffen Iversen, Bernt Hulsker (Morten Berre fra 46.).

Aalesund (4-1-4-1): Adin Brown – Herman Ekeberg, Peter Werni, Haraldur Frey Gudmundson, Bjørn Erik Melland – Trond Fredriksen – Paulo dos Santos (Eirik Hoseth fra 61.), Rune Johansen (Thomas Pedersen fra 81.), Erlend Holm, Stian Johnsen (Morten Moldskred fra 46.) – Lasse Olsen.

Første tabelltopp for Rekdal

Med seier 3-1 mot Aalesund spratt Vålerenga opp på toppen av tabellen. Det er første gang laget leder eliteserien med Kjetil Rekdal som trener.
Rekdal tok over som Vålerenga-trener vinteren 2001. Siden har han ført laget opp fra 1. divisjon, så vidt unngått et nytt nedrykk og i fjor kjempet helt til siste slutt om seriegullet. Nå leder endelig den tidligere Lierse-, Rennes- og Hertha Berlin-proffen et lag som topper tabellen.
– Vi har langt igjen, det er mye å jobbe med, men vi vinner fortjent til slutt, sa Rekdal etter den solide seieren mot Aalesund.
– I første omgang var det for dårlige langpasninger og for tregt kombinasjonsspill, men i andre ble vi litt mer primitive, forklarte VIF-treneren.
Flere lange baller og dueller ga uttelling for VIF. For mens Aalesund ikke hadde en eneste sjanse etter hvilen, hadde Vålerenga sju-åtte gode muligheter og scoret på to av dem.

Benke-Berre scoret

Det første målet i annenomgangen, etter 1-1 til pause, kom kjapt. Toppscorer i eliteserien, Morten Berre, var benket av trener Rekdal til denne kampen, men var første VIF-spiller ut på gressmatta til de siste 45 minuttene.
Så ivrig var han at han scoret sitt sjette mål for sesongen allerede etter fire minutter, da han kom seg foran Peter Werni etter et innlegg fra høyreback David Brocken. Etter kampen innrømmet Berre at han var overrasket over vrakingen.
– Litt overrasket ble jeg. Men det er nå en gang Kjetil som bestemmer, sa en forsiktig Berre.
Kjetil Rekdal mente toppscoreren trengte hvile.
– Det er blitt mange kamper for ham i det siste, og i Tromsø gikk han av banen med stokk stive bein. Det var bare for å få en pust i bakken at han startet på benken, sa Vålerenga-treneren.
– Og måten han scorer på i dag er en toppscorer verdig, la han til.
Tjue minutter før sluttsignalet kom den endelige avgjørelsen på Ullevaal. Thomas Holm fikk sendt ballen videre før han ble taklet, og i en full opprulling kom svenske Stefan Ishizaki inn fra høyre og dundret ballen i nettet.

Ivar Morten Normark

Billig Hulsker-straffe

Gjestene fra Aalesund, med mange tilhengere på tribunen, tok overraskende ledelsen da et frispark fra midtstopper Haraldur Gudmundson gikk via muren og i mål etter tre minutter av kampen.
Få minutter senere kom en omdiskutert situasjon. I en duell med målscorer Gudmundson gikk Bernt Hulsker i bakken som en sekk poteter, og dommeren blåste straffe for Vålerenga. Det virket svært billig.
– Han holder meg vel nede, og det er et greit straffespark, mente Hulsker.
– Vi konsentrerer oss om det vi kan gjøre noe med, og vil ikke fokusere på dommerens prestasjoner, sa Aalesund-trener Ivar Morten Normark.
Heldigvis var ikke situasjonen direkte avgjørende for utfallet av kampen. Vålerenga var best, med Kjetil Wæhler og Steffen Iversen i særklasse, og fortjente å vinne kampen.
Nå skal ledelsen i eliteserien forsvares. Klanens svære flagg med teksten «VIF seriemester 2005» sier det meste om klubbens ambisjoner denne sesongen.