skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

AaFKs første tap

Normark var skuffa
Ham-Kam var konger hjemme mot Aalesund i 1. omgang. Etter pause ble det krig. Tor Hogne Aarøy gav AaFK poenghåp da han reduserte til 2-1, men det var for seint.

Publisert 24.04.2005 20:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Ham-Kam rodde likevel i land sin annen strake hjemmeseier med 2-1 over sunnmøringene. 1. omgang var utrolig bra. Vi kunne ha ledet 4-1. Det var noe av det bedre vi har prestert på lenge, sa Ham-Kams trener Ståle Solbakken.

Allerede etter fire minutter tok hjemmelaget ledelsen på et
straffespark satt inn av Jan Michaelsen. Han var i prima
spillehumør de første 45 minuttene, og var sammen med Petter Vaagan Moen sitt lags beste da.

Banen var elendig, men det hindret altså ikke hjemmelaget i å overkjøre gjestene før pause. Da var det klasseforskjell, selv om det bare sto 1-0 i protokollen.

Hjemmelaget vant sjansestatistikken 7-2. En av sjansene til Aalesund var et straffespark, men Rune Johansen skjøt utenfor og misbrukte den muligheten.

Ny kamp

Etter pausen endret kampen karakter. Aalesund brettet opp ermene i kjent stil, og brukte de våpnene de behersker best: Dødballer og lange innkast. Alt skal som oftest i retning spissen Tor Hogne Aarøy.

Det er ikke lett å forsvare seg mot en spiss på 2,03 meter.
Et langt frispark sju minutter før full tid ga Aarøy muligheten til å redusere på en utsøkt heading. Bare minutter tidligere hadde nemlig Oluwasegun Abiodun sendt Kamma i føringen med 2-0.

Vi kan nesten ikke kutte av ham beina heller. Det er jo ikke lov, smalt det fra Ståle Solbakken. Selv om Aalesund presset hardt i sluttminuttene, ble det ikke
flere mål. De gamblet og fikk kampen inn i sitt spor, mente Solbakken.

Skuffet

Jeg er skuffet over mitt eget lag. Det er ikke vanskelig å oppnå 96 prosent av mulig kapasitet, men det er de fire siste som avgjør kamper. De manglet vi i dag. De ledet fortjent før pause, og vi slapp dem til unødvendig mange målsjanser, sa Aalesunds trener Ivar Morten Normark.

Kampfakta

Ham-Kam Aalesund 2-1 (1-0)
Briskeby gressbane
6735 tilskuere
Mål: 1-0 Jan Michaelsen (str. 4), 2-0 Oluwasegun Abiodun (81), 2-1 Tor Hogne Aarøy (83).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Herman Ekeberg, Rune Johansen, Trond Fredriksen,
Eirik Hoseth, Tor Hogne Aarøy, Aalesund.
Lagene:
Ham-Kam (4-4-2): Eddie Gustafsson Axel Smeets, Peter Sørensen, Joachim Sørum, Jarl Andre Storbæk Espen Olsen (Kenneth Dokken fra 79.), Jan Michaelsen, Espen Haug, Petter Vaagan Moen, Oluwasegun Abiodun (Felix Ademola fra 88.), Geir Frigård (Vegar Bjerke fra 64.).
Aalesund (4-4-2): Adin Brown Herman Ekeberg, Haraldur
Gudmundsson, Bjørn Erik Melland, Stian Johnsen Joakim Austnes (Morten Moldskred fra 46.), Rune Johansen, Trond Fredriksen, Eirik Hoseth (Frode Fagermo fra 77.) Lasse Olsen (Abdoulaye M'baye fra 62.), Tor Hogne Aarøy.(NTB)

Flere saker: ALT OM AAFK