skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Aalesund-jubel både på banen og på tribunen etter at Eirik Hoseth satte inn seiersmålet som sikret Aalesund FK 2-1-seier over Odd Grenland. (Foto: Tor Richardsen/Scanpix)

Kjempefest for AaFK

Dette er den største enkeltprestasjon jeg har opplevd med Aalesund, sa trener Ivar Morten Normark etter 2-1-seieren over Odd lørdag kveld.

Publisert 16.04.2005 22:22. Oppdatert 18.04.2005 10:39.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Guttene viste utrolig guts i sluttminuttene. De skal få feire dette. De kan gjerne ta litt øl og vin, men de må holde seg unna sprit. Der går grensen, sa Normark, som innrømmet at Odd var det beste laget de første 10 minuttene og i 2. omgang.

Målet deres kom fra ingenting, sa Normark, som mente Odd var ett av de vanskeligste lagene AaFK kunne ha fått i
stadionåpningen. De spiller meget godt på kunstgress. Folk trodde på forhånd at det ville bli lett match for oss. De ville hatt vondt for å ta nederlag i åpningskampen, sa Ivar Morten Normark. Men i stedet ble det fotballfest på Sunnmøre.

Og det var Eirik Hoseth og innbytter Lasse Olsen som vekket
festen til live med to scoringer i sluttminuttene på
innvielseslaget på det nye stadionet i Ålesund.

Festen nesten ødelagt

Med de to scoringene eksploderte tribunene, og igjen kunne sunnmøringene feste etter 2-1-seier over Odd Grenland. Lenge så det ut som om odderane hadde ødelagt festen som hadde vart fra AaFKs 2-2 på Lerkendal sist søndag. Dette er bare fantastisk. Jeg har en klump i halsen, lød første kommentar fra trener Ivar Morten Normark.

Også byens store fotballsønn John Arne Riise var rørt etter
kampen. Han kom til stadion på stillingen 0-1. Det var et flott syn da jeg så stadion fra luften. Den innspurten jeg så fra laget var også flott, sa Riise, som kom fra England i privatfly for å få med seg åpningen av byens flotte nye stadion. Han fikk også sett det som var verdt å se for hjemmepublikummet.

For fem minutter før pause ble det tyst på tribunen. Den store fotballfesten på Sunnmøre stoppet opp da Olivier Occean headet Odd i ledelse etter perfekt innlegg fra Bent Inge Johnsen.

Stemingen var elektrisk på Color Line Stadion (Foto:Scanpix)

Nervøst

Dermed var det Occean som fikk æren av å score det første målet på det nye stadionet i Ålesund.
Et fullsatt stadion opplevde nervøst spill fra hjemmelaget de første minuttene. Gjestene fra Skien hadde to store sjanser før trener Ivar Morten Normark fikk sine spillere i formasjon.

AaFK angrep villig gjennom hele første omgang, men hadde ikke marginene på sin side. Joakim Austnes skjøt på innsiden av stolpen og ut etter utsøkt gjennomspill fra Eirik Hoseth. Like etter den kjempesjansen skjøt Rune Johansen i tverrliggeren.

Burde avgjort

I 2. omgang var det mest Odd som burde avgjort kampen flere ganger. Men takket være keeper Adin Brown overlevde hjemmelaget det konstante Odd-presset. Banens beste spiller Olivier Occean var utrolig nær scoringer.

Men sluttspurten reddet hjemmelaget, som toppet tabellen i
eliteserien lørdag kveld. Det kan sunnmøringene takke
keeperhelten, en innbytter og gode Eirik Hoseth for. (©NTB)

Kampfakta

Fotball: Aalesund Odd Grenland 2-1
Ålesund (NTB): Eliteserien fotball menn lørdag:
Aalesund Odd Grenland 2-1 (0-1)
Color Line Stadion

10.615 tilskuere

Mål: 0-1 Olivier Occean (40), 1-1 Lasse Olsen (89), 2-1 Eirik Hoseth (90).
Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Jan-Frode Nornes, Erik Holtan, Olivier Occean og
Pelle Nilsson, Odd Grenland. Eirik Hoseth, Aalesund.

Aalesund (4-4-2): Adin Brown Herman Ekeberg, Peter Werni
(Morten Moldskred fra 56.), Haraldur Gudmundsson, Bjørn Erik Melland, Joakim Austnes (Lasse Olsen fra 75.), Rune Johansen, Trond Fredriksen, Stian Johnsen Tor Hogne Aarøy (Abdoulaye M'Baye fra 75.), Eirik Hoseth.