skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Ikke smittet på sykehuset

Det var trolig ikke sykehusmaten som førte til at tre personer nylig ble smittet av Listeria-bakterien ved sykehuset i Ålesund. Nå starter en omstendelig jakt på smittekilden.

Publisert 02.03.2005 11:39.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Pål Bakke og Ivar Eidheim.

Lenge fryktet man at sykehuskjøkkenet kunne være infisert. Men prøveresultatene som ble klar i formiddag, viser noe annet, sier distriktsjef i Mattilsynet, Kristin Ness. Alle prøvene som ble tatt sist torsdag er negative. Det gir grunn til å tro at smitten er kommet utenfra.

Ålesund Sjukehus (Foto: NRK)

Må lete andre steder

Dermed starter jakten på hvor de tre pasientene er blitt smitta av listeria utenfor sykehuset. Det er på det rene at alle tre er smitta av den samme matvaren, men at det altså trolig ikke skyldes sykehusmaten.

Listeriabakterien er ikke farlig for folk flest, men for gravide eller personer med nedsatt immunforsvar kan den være farlig.

Omstendelig jobb

Helsemyndighetene får nå en svært vanskelig og omstendelig jobb med å finne smittekilden. De tre smittede er fra to nabokommuner på Sunnmøre, men hittil har det ikke lykkes å finne fellesnevnere mellom de tre, som for eksempel at de har kjøpt mat på samme sted. Det er heller ikke registrert at flere enn de tre er blitt smittet.

Nå er det opp til kommuneoverlegen i Ålesund å koordinere det videre arbeidet med å finne smittekilden.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SJUKEHUSA MR
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no