skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Norge på sporet igjen

Åge Hareide smilte tilfreds etter 3-0-seieren mot Slovenia. Endelig fikk han se spillet han ønsker i en viktig kamp.

Publisert 14.10.2004 05:23. Oppdatert 14.10.2004 08:32.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Jeg er veldig fornøyd med laget i kveld. Vi viste mye av dette spillet tidlig i min tid som landslagssjef, men så fikk vi en dårlig start på kvalifiseringen. Nå er vi på sporet igjen. Det er dette spillet vi har jobbet med og trent på, sa han.

Han fikk sin første Ullevaal-seier siden Russland ble slått i april, og gledet seg også over et publikum som ga laget støtte fra første spark. Det var fantastisk artig med stemningen. Vi ba om det denne gang. I stedet for å love underholdning og regne med at jubelen ville følge, sa vi kan dere ikke juble uansett, så skal vi gjøre vårt ytterste. Publikum hjalp oss i dag, og så fikk de litt valuta for pengene, sa han.

Hareide fikk se spillerne gjøre akkurat det han håpet. Det
eneste han ikke likte var at det skulle så mange sjanser til før kampen ble punktert.

Ekkel følelse

Planen vår var å utnytte rommet bak Slovenias backer. Vi ville vinne ballen og bruke den raskt. Vi fikk mange muligheter til å gjøre det, og jeg tror vi overrasket dem litt ved å spille raskt gjennom ledd og vende spillet kjapt ut på kantene. Slovenerne flokket seg mye rundt ballen. Vi scoret tidlig, men jeg satt med en litt ekkel følelse da vi misbrukte så mange sjanser før det ble 2-0. Det var bare å jage vekk de tankene og unngå å bli råtten i hue. Etter at vi fikk det andre målet, kontrollerte vi kampen fullstendig, sa han.

Han skryter av hele troppen, ikke minst av spissparet som han er svært glad for å ha funnet fram til. Bueløpene til John Carew og Steffen Iversens jobb i mellomrommet var fantastisk. Dette er et spisspar mange vil slite med, og jeg håper de for Guds skyld holder seg friske til kampene neste år, sa han.

Gode bytter

Han var fornøyd også med byttene som ble gjort før onsdagens kamp.Skuffende norsk kantspill på Hampden Park ble til overveldende kantspill på Ullevaal.

Vi ofret to mann og satte inn friske bein i midtbaneleddet, mens Slovenia kom med samme lag som slo Italia. Det tror jeg betydde mye. Morten Gamst Pedersen og Martin Andresen kom inn og var gode, og Jan Gunnar Solli var utrolig viktig for oss, ikke minst defensivt. Han har en fantastisk motor, og han skapte det andre målet av ren norsk urkraft fra Telemark.

Hareide tror at gruppa har vokst på motgangen i september. Alle kan ha godt av et slag i nakken. Det viktigste er det man gjør etter at motgangen kommer. Denne gruppa har vokst sammen, men nå må vi ikke sovne i vinter. Vi må være skarpe i mars når vi reiser til Moldova for å møte det som sannsynligvis er gruppas svakeste lag. Med seier der har vi trolig grep om en av de to første plassene i gruppa, og så venter Italia hjemme. Det kan bli et veldig fint fotballår i 2005. (©NTB)

Åge Hareide jublet sammen med spillerne etter seieren over Slovenia. (Foto:Tor Richardsen/SCANPIX)


Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no