skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

-Ingen ny stadion uten kunstgress

Jon Ketil Gjørtz under byggestarten av Color Line stadion.
Jon Ketil Gjørtz under byggestarten av Color Line stadion.
Prosjektledelsen for Aalesunds Fotballklubb sin nye stadion tilbakeviser kritikken fra flere landslagsspillere rundt valget av kunstgress som banedekke. Det hadde ikke blitt noen stadion uten, sier Jon Ketil Gjørtz.

Publisert 13.10.2004 14:49.
Av Rune Hustad

Det er i Sunnmørsposten i dag at spillere som Vidar Riseth, Ragnvald Soma og Frode Johnsen uttrykker skuffelse over at de må spille på kunstgress på Color Line stadion kommende sesong. Frode Johnsen mener Norges Fotballforbund burde ha nektet AaFK å bruke dekket, men NFF har gitt Aalesund sitt klarsignal. Også det internasjonale fotballforbundet mener at kunstgress kan brukes til for eksempel landskamper.

Bana skal brukes året rundt

Prosjektleder Jon Ketil Gjørtz er krystallklar på at kunstgress er en forutsetning for at klubben i det hele tatt kunne få seg et nytt anlegg av denne standarden. Han er opptatt av at bana skal bli brukt året rundt, og at den ikke skal bli et monument som bare A-laget kan bruke annenhver helg. Det mener han ville vært tilfelle med et anlegg med naturgress.

Gleder seg

AaFK-trener Ivar Morten Normark gleder seg til å ta i bruk det nye anlegget. Han mener det skal bli spennende å spille på kunstgress, og at det underlaget vil føre til en mer spennende og hurtigere type fotball. Han er heller ikke overbevist om at spillerne vil bli mer utsatt for skader med det nye dekket. Normark viser til at de spesielt på våren allerede trener mye på kusntgress, uten at de har noe mere kunstgressrelaterte skader av den grunn i denne perioden.

Kapteinen vil ha naturgress

Normark sin kaptein, Amund Skiri, er imidlertid ikke like begeistret over å måtte spille på kunstgress. Han er klar på at naturgress er det han helst vil spille på. Samtidig sier han at spillerne har fått beskjed fra første stund om at det ville bli kunstgress på Color Line, og at de derfor er inneforstått med dette. Men, han understreker at dette langt fra er ideelt.

Her skal det spilles fotball på kunstgress kommende sesong.
Fotomontasje:Biong Arkitekter.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAFK

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no