skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Hareide er sugen på revansje

Åge Hareide lover at han har en revansjelysten gjeng spillere, men store ord om betydningen av kampen mot Skottland vil han ikke bruke.

Publisert 07.10.2004 10:01.
Det siste jeg hørte er at kampen er livsviktig. Da lurer jeg litt på hvilke liv det er som går med hvis vi ikke lykkes. Jeg tror det er viktig at vi kommer oss vekk fra den tankegangen der, sier Hareide.

Århundrets viktigste

Jeg tror faktisk det var litt hemmende det vi opplevde sist, for da var det århundrets viktigste kamp mot Hviterussland, og på mange måter fikk spillerne litt høye skuldrer da vi ledet. Det ble så viktig for oss å forsvare ledelsen at vi ble passivisert i stedet for å gå for mål nummer to.

Vil ikke tallfeste poengene

Rett etter kampen mot Hviterussland sa Hareide at Norge trengte seks poeng mot Skottland og Slovenia. Nå er han langt mer forsiktig i ordbruken. Jeg tenker ikke så mye på det poengmessige, nå handler dette mest om å få laget til å fungere. Jeg tror vi begynner i feil ende om vi starter med poengene. Det må vi fri oss fra, og så må vi fokusere på det vi skal prestere på banen. Hvis vi presterer godt, så tror jeg det er nok til å slå Skottland.

Et godt møte

Hareide var storfornøyd med den første treningen tirsdag, og minst like fornøyd med spillermøtet etterpå. Det var et veldig positivt og fint møte, og spillerne er på hugget igjen. De er veldig revansjlystne. For å være helt klar: Vi var ikke gode sist, men vi var mye bedre enn Hviterussland, og det var et lite ran at de tok poeng fra oss, sier Hareide som forteller om en selvkritisk, engasjert og konstruktiv spillergruppe som tok tak i det som ble gjort feil.

Svært engasjerte

De var svært engasjerte. Det handlet ikke om å fordele skyld, men om hvordan og hvorfor, og om å få meninger fra spillerne om deres prestasjon ute på banen. Det handler om å jobbe med seg selv i forhold til sin prestasjon, å ta ansvar for det en gjør og samtidig heve hverandre.

Vi har snakket om at vi har behov for spillere som hjelper
hverandre hele tiden framover, så vi får et sterkt kollektiv og en gruppe som tør å prestere. Vi vil finne tilbake til der vi var for en stund siden i forhold til å tore å vinne, tore å prestere og være offensive i hodet.

Spillere som vil gå foran

Da trengs det spillere som vil gå foran, og Hareide illustrerer overfor NTB effekten både på det offensive og det defensive når spillerne blir passive. Presisjonen i pasningsspillet var altfor dårlig, men nå er det ofte slik at en bevegelse utløser en pasning. Når vi på bildene ser at pasningslegger leter etter alternativer, vet vi at bevegelsen foran ham er for dårlig. Det handler om å ta initiativ, vise seg fram, tørre å få ballen. Det er akkurat slik når det gjelder press også. Når første mann i leddet står langt fra ballfører og ikke presser, så blir nummer to passiv, og så blir nummer tre passiv. Starter en, så utløser man en reaksjon der alle flytter fram. Dette tydeliggjør vi på video, og spillerne skjønner sammenhengen.

Må føle seg trygge

Men for at spillerne skal greie å utføre dette også i kamp, må de føle seg trygge, og derfor vil ikke Hareide ha snakk om at kampen er livs-viktig. Aggressivitet handler veldig mye om å tore, og spillere som tenker for mye på nå må vi ha tre poeng, de blir ofte helt stive. De overreagerer. Man skal være tent, men ikke overtent, og det er viktig for oss å få den balansen på plass.

Hareide vil veldig gjerne ha noe med seg hjem fra Glasgow.
Muligheten til å nå VM vil være der så lenge vi har toerlaget i gruppen innen rekkevidde, men vi kan ikke vente i det uendelige. Hvis vi må vente helt til neste år med å få laget til å fungere, så begynner vi å bli veldig utålmodige. (©NTB)

Åge Hareide er klar til kamp mot Skottland.
Foto:Tor Richardsen/SCANPIX)


Siste saker:

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no