skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Sykler for medalje

(Foto:Corneluis Poppe/SCANPIX)
(Foto:Corneluis Poppe/SCANPIX)
Stinn av selvtillit skal Nesset-syklisten Kurt Asle Arvesen i aksjon allerede på OL sin første konkurransedag. Og, dersom alt klaffer vil Arvesen være med å kjempe om edelt metall.

Publisert 12.08.2004 12:12.

Av Rune Hustad

Arvesen kommer rett fra seier i rittet Danmark Rundt, og mener selv at OL-løypene passer godt for han. Arvesen fikk forøvrig vist gjennom Tour de France at det skal en del til å stoppe han, for selv om han gikk utallige ganger i bakken, så fullførte han med stil. Med seg i bagasjen til Athen har også Arvesen en etappeseier fra Giro d' Italia i fjor, og han er også verdensmester i U23 på sykkel.

En av to

Kurt Asle Arvesen er en av to norske medaljekandidater i OL. Med på laget er også Thor Hushovd, og løpsopplegget vil bestemme hvem av de to det norske laget skal kjøre for. Dersom det ligger an til massespurt er det naturlig nok Hushovd det skal kjøres for, men skulle det gå et brudd som Arvesen er med på, så vil det norske laget ofre seg for mannen som i slike situasjoner også kan spurte jevnt med de fleste.

Kurt Asle Arvesen er nok det største medaljehåpet blandt de fem som Møre og Romsdal sender til OL, så får lørdagen vise Arvesen henger med i fellesstarten i Athen.

Fakta

Født: 9/2-75 Molde
Høyde, vekt: 183 cm, 70 kg
Klubb: Bjørgvin og CSC
Bosted: Eresfjord og Bettembourg, Luxembourg.
Øvelse: Landeveisritt
Meritter: VM: 1. plass 1997 (U23), Giro d'Italia: 1. plass 10. etappe 2003. Sammenlagtseier i Danmark Rundt 2004.
Tidligere OL: Ett

Kurt Asle Arvesen vant Danmark Rundt (Foto:Scanpix)
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no