skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Mørbanket Arvesen

Kurt Asle Arvesen var ikke fristet til å kaste seg inn i en ny spurtduell tirsdag etter stjernesmellen 200 meter før mål på mandagens etappe.

Publisert 06.07.2004 20:06.

Halvhjertet spurtforsøk

– Jeg klarte meg brukbart i dag og gjorde et halvhjertet forsøk i spurten, men var ikke så veldig fristet til å være med på en ny kjempespurt. Dermed ble det ikke noe, for det nytter ikke å være med å spurte i teten her uten å satse alt, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Mørbanket

Han stilte til start mørbanket etter velten mandag og var plastret opp på hele venstre side. Både armen og beinet var tapet opp. – Jeg følte meg veldig mørbanket og stiv ved starten i Waterloo, men det gikk likevel bra etter hvert.

Brostein

Til og med på strekningene med brostein klarte jeg meg, for det gjør så vondt å kjøre på brostein i seg selv at det overgikk de smertene jeg allerede hadde i det venstre beinet, sa Arvesen.

Tøff dag


– Det er ingen tvil om at dette var den tøffeste og tyngste dagen i Touren til nå, sa romsdalingen etter de 210 kilometerne fra Waterloo i Belgia til Wasquehal i Frankrike.

Hektisk

– Det var hektisk og smånervøs kjøring i feltet også i dag, og for meg ble det litt ekstra i og med at jeg slo meg temmelig mye mandag. Men det var ikke bare jeg som slet litt, for mot slutten tror jeg det var mange av de andre også som gjorde det, mente han.

Kurt Asle Arvesen hadde hatt en prat med Thor Hushovd mandag kveld. Han gledet seg over at kameraten hadde fått muligheten til å kjøre i den gule ledertrøya, men var også skuffet på Hushovds vegne at han var innblandet i et uhell.

Hushovd

– Det var veldig synd med Thor. Jeg observerte at han var innblandet i en velt eller fikk en punktering, men vet ikke så mye mer, sa Arvesen.
Foran

Han kom seg gjennom tirsdagens etappe uten uhell og var med i gruppen foran. Det ble 22. plass til slutt, og fortsatt ligger Arvesen på 17. plass sammenlagt. Det er kjempesterkt i Tour de France-debuten.

Tungt

– Det ble tungt for meg også psykisk i dag, for det er ikke bare-bare å glemme en slik velt jeg var utsatt for mandag, men nå ser jeg likevel optimistisk framover.

– Trolig kommer det til å gå fire-fem dager før jeg er helt restituert etter mandagens velt, men allerede torsdag satser jeg på å være med å kjøre igjen, for det blir jo en litt spesiell dag onsdag. Lagtempoen kommer ikke til å bli noen feriedag, men det kommer til å bli roligere, sa Arvesen til NTB.

Regn

– Det viktigste for meg nå er at jeg slipper unna regn og dårlig vær. Blir det sol og varmt som i dag, slipper jeg å få noe dritt i sårene mine, og da kommer dette til å gå bra. Jeg er i alle fall langt unna å bryte, så alvorlig er ikke dette, sa rittets mest plastrede rytter etter tirsdagens vel 200 kilometer på sykkelsetet.

Verdens beste


Kurt Asle Arvesen kjører på et av verdens aller beste sykkellag, danske CSC med den tidligere Tour de France-vinneren Bjarne Riis som direktør. Det innebærer at Arvesen vil være med å kjempe om seieren på onsdagens 64,5 kilometer lange tempoetappe fra Cambrai til Arras.

– Jeg satser på at Jens Voigt skal kjøre i den gule ledertrøya etter lagtempoen, har Bjarne Riis sagt ved flere anledninger. Nå er Voigt bare ni sekunder bak Robbie McEwen som har ledertrøya. Men også Lance Armstrong ligger godt plassert, og kampen kommer trolig til å stå mellom US Postal og CSC-laget. Dersom CSC skulle vinne, kommer Kurt Asle Arvesen til å bli den tredje nordmannen som vinner en Tour de France-etappe. Sjansen er så absolutt til stede. (©NTB)

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ROMSDAL

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no